05 Mart 2014 16:51

Özcan Temel davası yarın

Batman’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Özcan Temel’e ilişkin açılan davanın ilk duruşması yarın Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Özcan Temel davası yarın
Paylaş

Batman’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Özcan Temel’e ilişkin açılan davanın ilk duruşması yarın Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

2 Kasım 2013’te HÜDA PAR üyesi bir grupla BDP’li gençler arasında Petrol mahallesinde çıkan tartışmanın ardından bir grup akşam saatlerinde mahalledeki düğüne ateş açmış saldırıda BDP Üyesi Özcan Temel yaşamını yitirmişti. Olayın ardından tetiği çektiği belirlenen HÜDA PAR Yöneticisi Veysi Gültekin tutuklanmıştı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gültekin hakkında hazırlanan iddianame de Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede, sanık Gültekin’in, ‘Kasten adam öldürme’, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Olası kasıtla yaralama’ ve ‘6136 sayılı yasaya muhalefet’ etmekten cezalandırılması isteniyor. Yarın ilk duruşması görülecek olan duruşmada Özcan Temel’in ailesi ve çok sayıda avukat hazır bulunacak.

TÜM FAİLLER CEZALANDIRILSIN

Olayın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen tetiği çektirenlerin bulunmasına ilişkin bir çaba sarf edilmemesini eleştiren Özcan Temel’in ağabeyi Fahrettin Temel, “Eğer devlet istese bu olayı 24 saatte açığa çıkarabilirdi. 200 kişilik bir grup tarafından mahalleye silahlı saldırı düzenleniyorken, devletin hâlâ failleri tamamen açığa çıkaramaması hiç inandırıcı” değil” dedi. Gözaltına alınanların hiç birinin olayın tanıklarına gösterilmediğini ve sadece bir kişinin tutuklandığını söyleyen Temel, “Devlet katillerin tamamını ortaya çıkarmazsa devlet de onlar kadar suçludur” dedi.

Dava sürecinin olayın üzerini örtmek üzere kullanılmasına dair endişeleri olduğunu belirten Temel, “Bu dava sadece bizim davamız değil. Bütün Kürt halkının davasıdır” dedi.

HÜDA-PAR’A DAVET

Temel ailesinin avukatlarından BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay ise HÜDA PAR’ın olayla ilgileri olmadığı iddiasını sürdürdüğünü belirterek, “Bu olayla bir ilgileri olmadığını ispatlamak istiyorlarsa onları da davayı sahiplenmeye davet ediyoruz” dedi. (Batman/DİHA)


‘HÜDA PAR’LILAR BACAKLARINA KURŞUN SIKIP TIRNAKLARINI ÇEKECEĞİZ DİYE TEHDİT ETTİ’

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde HÜDA PAR yöneticileri tarafından seçim bayrakları kopardığı gerekçesiyle alıkonulan Y.K. adlı çocuk, “Beni 3 saat boyunca tokatlayıp, boğazımı sıktılar. Bacaklarıma kurşun sıkmakla ve tırnaklarımı çekmekle tehdit ettiler” dedi.
Fiziki ve psikolojik işkenceye maruz kaldığını belirten Y.K. yaşadığı korku dolu anları şu sözlerle anlattı; “Arkadaşımla konuşurken HÜDA PAR’lılar geldi. Beni ve arkadaşımı zorla İstasyon Caddesi’nde bulunan seçim bürolarına götürdüler. Büroda bir bölmeye götürdüler. Beni tokatlayıp boğazımı sıktılar. Nefes alamayacak duruma geldim. Korkudan ağladım. Bana ‘Seni bayrakları koparman için kim gönderdi. Sizin ailede BDP’li kim var? İsimleri ne? Eğer bizim parti başkanı burada olmasaydı senin bacaklarına kurşun sıkıp pencereden aşağı atardık. Tırnaklarını çekerdik’ dediler. Saatlerce tehdit edip sorguladılar. Arkadaşımı da ‘Senin dilini keseceğiz’ diye tehdit ettiler. Sonra arkadaşımı bıraktılar ama beni bırakmadılar. Devamlı tehdit edip korkuttular.”
Oğlunun korkudan sabaha kadar uyuyamadığını belirten anne Hamdiye K. ise “Artık korkudan çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Çocuklarımızın can güvenliği yok” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Sarıgül hakkında suç duyurusu!

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’den araştırma görevlilerine açılan soruşturmaya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...