05 Mart 2014 15:34

‘Polis 'alın bu fahişeleri' diye bağırdı!'

Samsun'da 'Gezi Parkı' olaylarına destek vermek için eylem yapanlarla ile ilgili haklarında dava açılan 109 kişinin yargılanmasına başlandı.

 ‘Polis \'alın bu fahişeleri\' diye bağırdı!\'
Paylaş

Samsun'da 'Gezi Parkı' olaylarına destek vermek için eylem yapanlarla ile ilgili haklarında dava açılan 109 kişinin yargılanmasına başlandı.

Mahkemede ifade veren 22 yaşındaki D.T. adlı genç kız, "Polis, müdahale edince dağılmaya başladık. Bu sıra bir polis, 'alın şu fahişeleri' diye bağırdı. Ve bizi yakaladılar" dedi.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde, İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek amacıyla 1 Haziran 2013 günü düzenlenen eylemlere katıldıkları tespit edilen 109 kişi hakkında, 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtira rağmen kendiliğinden dağılmamak', "görevi yaptırmamak için direnme ve kamu mallarına zarar verme' suçlarından 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Bugün yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan 109 kişiden 62'si katıldı. Polis, duruşma öncesi adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Yargılanan eylemciler, yakınları ve arkadaşları, adliyeye girerken kimlik kontrolü yaptırmak istemeyince tartışma çıktı. Tartışma kimliklerin verilmesi üzerine sona erdi.

3 SAAT SONRA ARA VERDİ

Duruşma salonunun küçük olması nedeniyle gelen birçok kişi kolidorda beklemek zorunda kaldı. Önce kimlik tespit yapıldı. Ardından da tek tek sanıkların ifadeleri alındı. Eylemlerde polis tarafından çekilen fotoğraflarda sanıklara gösterildi. 30 sanığın ifadesi alan mahkeme daha sonra duruşmaya yarım saat ara verdi.

"ALIN ŞU FAHİŞELERİ"

İfade veren kişilerden bazıları yürüyüşe hiç katılmadığını dile getirirken, bazıları merak için gittiğini, ancak taş atmadığını ve polise direnmediğini söyledi. Yargılanan bir kadın ise arkadaşlarını beklediği sırada polisin kendisini yakaladığını söyledi. Özel bir hastene de stajer hemşire olduğunu söyleyen 21 yaşındaki G.G. ise, yürüyüşe katılmadığını belirterek, "Hastane çıkışında TOMA'dan su sıkılınca elbiselerim ıslandı. Hastaneye üzerimi değiştirmeye giderken polis yakaladı. Durumu onlara anlattım, ama inanmadılar. Sert müdahale ettiler. Ben de buna gerek olmadığını söyledim. Bir kişinin saçını çekip tekme atıyorlardı. Ona da sözlü müdahelede bulundum. Binalara veya polise taş atmadım, direnmedim de" dedi.

Yargılananlardan D.T. ise, "Kimseye taş atmadım. Polis, müdahale edince dağılmaya başladık. Bu sıra bir polis 'alın şu fahişeleri' diye bağırdı. Ve bizi yakaladılar. Polise karşı gelmedim" diye konuştu. Yürüyüşe katıldıklarını kabul eden bazı eylemciler ise anayasal haklarını kullandıklarını dile getirdi.

Duraşma yarım saatlik aranın ardından Saat 13.00'da tekrar başladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Vatandaş: Bakan Bey! Polis: Yürü lan!

SONRAKİ HABER

\'Dayanacak gücüm kalmadı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...