05 Mart 2014 13:24

8 Mart, il il etkinlik programı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için ülke çapında yapılacak eylem ve etkinliklerden şu ana kadar belli olanların takvimi...

8 Mart, il il etkinlik programı
Paylaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için ülke çapında yapılacak eylem ve etkinliklerden şu ana kadar belli olanların takvimi...

İSTANBUL
* 8 Mart Cumartesi, İstanbul Feminist Kolektif’in çağrısıyla 12. Feminist Gece Yürüyüşü için saat 19.00’da Taksim Galatasaray Meydanı’nda buluşulacak.

*HDP'li kadınlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri kadın Eşbaşkan ve tüm kadın belediye meclis adaylarıyla Galatasaray Lisesi önünde buluşacak. Şarkılarla, türkülerle, halaylarla Taksim Mis Sokak'a yürüyecekler ve Mis Sokak'ta bir şenlik gerçekleştirerek adaylarını tanıtacak.

Tarih: 8 Mart 2014 Cumartesi
Saat: 15:00
Toplanma: Galatasaray Lisesi önü
Yürüyüş ve Etkinlik: Mis Sokak

* 9 Mart Pazar İstanbul 8 Mart Platformu’nun çağrısıyla Kadıköy’de miting yapılacak.
Tarih: 9 Mart 2014 Pazar
Taplanma Saati: 12.00
Toplanma yeri: Haydarpaşa Numune Hastanesi Önü
Yürüyüş Saati: 13.00
Miting: Kadıköy Meydanı

* Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) 9 Mart Kadıköy yürüyüşüne katılacak. Ayrıca 4 Mart 12.00’de Gebze Cezaevi önünde kitlesel basın açıklaması, 4 Mart 13.00’te hasta tutsaklara ilişkin Galatasaray Postanesi’nde Adalet Bakanlığı’na faks gönderme eylemi, 7 Mart- 12.00’de Bakırköy Cezaevi önünde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirecek.

ANKARA
* Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Cumartesi günü saat 13.00’de Kurtuluş Parkı’nda toplanıp, Ziya Gökalp Caddesi’nde miting düzenlenecek.

İZMİR
* İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Cumartesi saat 13.30’da YKM önünde buluşulacak; Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenlenecek.

ADANA
* Adana Kadın Platformu’nun çağrısıyla 6 Mart Perşembe saat 18.00’da Beş Ocak Meydanı’nda buluşulup, Atatürk Parkı’na yürünecek.
* 8 Mart Cumartesi Mimar Sinan Açık Amfi’de buluşulup Uğur Mumcu Meydanı’nda miting düzenlenecek.

ANTALYA
* Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Cumartesi saat 14.00’da Aydın Kanza Parkı’nda buluşulup Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenlenecek.

ARTVİN
* 8 Mart Cumartesi saat 19.00’da Kemalpaşa Belediye Düğün Salonu’nda Kadın Şenliği düzenlenecek.

AYDIN
* Didim Kadın Platformu, 8 Mart’ta saat 13.30’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Parkı’nda buluşacak, basın açıklaması ve belgesel film, tiyatro ve müzik dinletisi düzenlenecek.

ÇANAKKALE
* 8 Mart Cumartesi saat 13.00’da Eski Salı Pazarı’nda buluşulup Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenlenecek.

DERSİM
* Dersim Kadın Platformu, 8 Mart’ta Kadın Şenliği ve Yeraltı Çarşısı üzerinde film gösterimi düzenleyecek.

EDİRNE
* 8 Mart’ta saat 16.00’da Belediye önünde buluşulup Saraçlar PTT önünde miting yapılacak.

GİRESUN
* Kadın Platformu yürüyüşü saat 16.00’da PTT önünde toplanılıp, Gazi Caddesi’nden Atapark’a yürünecek.

HAKKARİ
* 6 Mart Perşembe saat 11.00’da Yüksekova Eski Stadyum önünde miting düzenlenecek.
* 8 Mart Cumartesi saat 13.00’da BDP Hakkari İl binası önünde buluşulup 8 Mart Şöleni düzenlenecek.

İZMİT
* İzmit Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Cumartesi saat 14.00’te Merkez Bankası önünde buluşulup Cumhuriyet Parkı’na yürünecek.

MERSİN
* 5 Mart Forum AVM önünden Barış Meydanı’na meşaleli yürüyüş yapılacak.
* 8 Mart günü 13.30′da Taş Bina önünden başlayarak Yaşar Oğuzcan Spor Tesisleri’ne kadar yürüyüş ve miting yapılacak.

MUĞLA
* 6 Mart'ta Karya Kadın Derneği saat 12..30'da Sınırsızlık Meydanı'nda Mor Perşembe Basın Açıklaması gerçekleştirecek.
* 8 Mart'ta saat 12.30'da Akyol Parkı'nda yürüyüş gerçekleştirilecek. 14.30'da Sınırsızlık Meydanı'nda gerçekleştirilecek müzik dinletisinin ardından, saat 15.00'da KESK Şubeler Platformu Kadın Komisyonu'nun basın açıklaması olacak.

SİNOP
* Gerze Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Cumartesi saat 14.00’da cezaevi önünde bir araya gelinecek.

TRABZON
* Trabzon Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Cumartesi saat 14.00’te postane önünde buluşulup Meydan Parkı’nda miting düzenlenecek.

ÜNİVERSİTE ETKİNLİKLERİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Mor Hafta: Ataerkiye, cinsiyetçiliğe, homofobiye ve transfobiye 4-8 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle Mor Hafta başlıyor. Etkinlikler kadınlık deneyimi yaşamış ya da yaşamakta olan herkese açık.
* 4 Mart Salı 14.00: Hasbiye Günaçtı'nın anlatımıyla "Hazzın erkek egemen kurgusuna karşı bedenimizi tanıyor muyuz?"
* 6 Mart Perşembe 14.00 İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Kantini'nde Uluslararası Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nden Nehir Kovar'ın eşliğinde film gösterimi ve okuması: Antonia's Line
* 7 Mart Cuma 13.00 İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Hergele Meydanı gece yürüyüşü için döviz hazırlama, el yapımı müzik aleti atölyesi.

KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KSAUM)
“Üniversitelerde Cinsiyetçi Ayrımcılık, Taciz ve Şiddet: İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde 5 Mart'ta saat 11.00-13.00’de “Üniversitelerde cinsel tacize karşı etik ilke ve yapılar” paneli yapılacak.
Konuşmacılar: Evrim Hikmet Öğüt (M.S.G Üniversitesi); Olcay Özer (Sabancı Üniversitesi); Zeynep Kıvılcım (İstanbul Üniversitesi); Tülin Arman (Boğaziçi Üniversitesi)
Ardından “Kadına Yönelik Ayrımcılık ve Şiddetle Mücadele: Kampanyalar” Saat: 14.00-16.00 paneli İstanbul Üniversitesi Bilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencilerinin konuşmalarıyla devam edecek.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADIN ÇALIŞMALARI FORUMU  
* 6 Mart Perşembe
Kadıköy Minerva Palas’ta “Ortadoğu’da Kadınlar ve Barış” adlı panel saat 17.00’de yapılacak.
Konuşmacılar: Nadje Al-Ali (SOAS, University of London); Nebahat Akkoç (KAMER); Hilal Alkan (Barış İçin Kadın Girişimi); Nadera Shalhoub-Kevorkian (The Hebrew University of Jerusalem) ·        
* 8 Mart Cumartesi
(Karşı) Devrimler ve Toplumsal Cinsiyet: Mısır ve Irak Üzerine Düşünmek adlı panelde Nadje Al-Ali (SOAS, University of London) konuşacak. Panel Karaköy Minerva Palas’ta 16.00’da.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ  
“Türkiye'de Demokrasinin Cinsiyeti: Kadın Örgütlerinin Mücadelesi”:
6 Mart saat 12.30- 14.30 arasında Fen-Edebiyat Fakültesi Eleştirel Yaklaşımlar söyleşileri kapsamında ÖzÜ Kadın Çalışmaları Klubü’nün katkılarıyla; Hürcan Aslı Aksoy, Tübingen Üniversitesi ve Siyaset Bilimi Enstitüsü tarafından Türkiye’de demokrasinin durumu, kadın örgütlerinin demokrasinin yerleşmesindeki rolü ve siyaseti nasıl etkiledikleri incelenerek AKP iktidarı döneminin bilançosu çıkartılmaya çalışılacak.
Yer: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü, Salon: Scola 122

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KADIN PLATFORMU
* 4 Mart Salı günü Eczacılık Fakültesi’nde 50. Yıl amfisinde “Edebiyat ve Kadın” ve “Araştırma ve Yenilikle Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Örgüt Kültürünü Dönüştürmek” sunumuyla başlayacak panel, resim sergisi, defile ve müzik dinletisiyle son bulacak.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Prof. Dr. Zeliha Berksoy (Sanatçı-Mimar Sinan Ünv.Öğr.Üyesi) ve Hatice Özbay (Hürriyet Gazetesi Yazarı) “Atatürk- Türk Kadını ve Sanat” ı konuşacaklar. Konferans 8 Mart Cumartesi günü Marmara Ünv. İİBF Mezunlar Derneği’nde saat 15.00’te olacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Ağaca baktıkları zaman odun görüyorlar

SONRAKİ HABER

Lavrov, Batının Ukrayna tavrını eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...