05 Mart 2014 11:25

HDP'nin Aydın'da öncelikli gündemi tarım işçileri

Şehir senin sloganı ile halkla birlikte yönetimi esas alacaklarını belirten HDP Aydın Büyükşehir Belediye eş başkan adayları Sevim Devrim ve Raif Kanat, zorunlu göçle batı illerine güvencesiz topraklarda çalışmak için gelen ve kölece koşullarda çalışan tarım işçilerinin sorunlarına çözüm bulmayı öncelikli görev olarak görüyor.

HDP\'nin Aydın\'da öncelikli gündemi tarım işçileri
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yerel seçimlere eş başkanlık dahil siyasetin önünü açan bir çok yenilikle giriyor. "Şehir senin" sloganı ile halkla birlikte yönetimi esas alacaklarını belirten HDP Aydın Büyükşehir Belediye eş başkan adayları Sevim Devrim ve Raif Kanat, zorunlu göçle batı illerine güvencesiz topraklarda çalışmak için gelen ve kölece koşullarda çalışan tarım işçilerinin sorunlarına çözüm bulmayı öncelikli görev olarak görüyor. Devrim, "Tarlalarda çalışan kadınları dayıbaşılarının insafına terk etmeceğiz her zaman yanlarında duracağız" dedi.

HDP Türkiye siyasetine yeni bir soluk getirme iddiasıyla seçimlere hazırlanıyor. HDP adayları da partinin paradigmasını ortaya koyacak şekilde çok kimlikli ve çok renkli. Öncelikleri arasına halkla birlikte yönetimi alan HDP'nin sloganı ise bu nedenle "Şehir senin." Aydın'da da alternatif olarak, çalışmalarını sürdüren HDP'nin Büyükşehir belediye eş başkan adayları Sevim Demir ve Raif Kanat, öncelikli olarak, acil sorunları tespit edip çözüm projelerini onun üzerinden hayata geçirmeyi hedefliyor.

HDP Aydın Belediye Eş Başkan Adayı Sevim Devrim, uzun yıllardır kentte yaşıyor. DTP'de ve BDP'de siyaset yürüten Devrim üç buçuk yıl cezaevine kaldı. Cezaevinde çıktıktan sonra HDP'yle tanışan Devrim, "HDP yalnızca ezilen Kürt halkının değil, herkesin tüm ezilen, ötekilerin partisi olduğunu düşündüğüm için HDP'de çalışmalarıma devam etme kararı aldım" dedi.

'AYDIN'LILARA 'ŞEHİR SENİN' DİYORUZ'

Aydın'da yaşayanlarla birlikte Aydın'ı yöneteceklerini ifade eden Devrim, "Aydın ve ilçelerindeki çoğu belediyelerin kapıları halka kapalıdır. Halktan hiçbir şekilde kara almadan kendi istedikleri gibi Aydın'da her şey yapıyorlar. Biz bunlara karşıyız, biz diyoruz ki 'Şehir Senin' Aydın'lılar ne zaman isterseler belediyeye gelip yüz yüze görüşebilecektir. Bizde aydınlılara sormadan hiç bir şeyler yapmayacağız. Bunun için mahallerde, mahalle komisyonları kuracağız. Aydın, Aydınlıların istediği bir şehir olacak" diye ifade etti.

'KADINLARI DAYIBAŞILARININ İNSAFINA TERK ETMECEĞİZ'

Devrim, Aydın'da ekolojiyi bozmak isteyenlerin ve tarlaların beton yığını haline getirmek isteyenlerin karşılarında halkla birlikte duracaklarını belirtti. Kadınların haklarına da değinen Devrim "Tarlalarda çalışan kadınları dayıbaşılarının insafına terk etmeceğiz her zaman yanlarında duracağız" dedi. Aydın'da işsizlik sorununu da hatırlatan Devrim "Ciddi anlamda işsizlik sorunu var, işsizlik sorununu halledeceğiz. Bilindiği gibi bu bölge tarım bölgesidir. İşçilerin eşit bir şekilde emeklerinin karşılığını almaları için çalışmalar yürüteceğiz. Teşeronluğa son vereceğiz. Bunu da ilk olarak belediye işçilerinden başlayacağız" dedi.

SENDİKAL MÜCADELEDEN GELEN EŞ BAŞKAN ADAYI

 

HDP Aydın Belediye Eş Başkan adayı Raif Kanat ise, 1960 yılında 11 çocuklu Hakkarili bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eşi Nazillili olan Kanat, kamu emekçi olarak yıllarca SES'te sendikal mücadele yürüttü. Kanat, HDP'den aday olma nedenini, "Yıllardır ezilenlerin, dışlananların, hak ihlallerine uğrayanların projesidir HDP. Türkiye'de aydınların, emekçilerin, düşünürlerin, gazetecilerin, sivil toplum örgütlerin bir araya geldiği ve hak ihlallerin önüne geçmek için bir halk muhalefetidir" dedi.

'BUNLARA MUTLAK DUR DİYECEK HDP'DİR'

HDP'nin "Şehir senin" sloganıyla yola çıktığını ifade eden Kanat, diğer belediyelerin aksine, halkla birlikte hareket edeceklerini söyledi. Aydın'da engelli yurttaşların yürüyeceği bir yolun olmadığına dikkat çeken Kanat, "Engelli şeridi çekilmiş ama araba park edilmiş durumda. Kadınların çocukların kendini rahat hissedeceği bir yer yoktur. Aydın Türkiye'nin en gelişmiş illerinde olmasına rağmen yeşil alan sıkıntısı yaşıyor. Önce bu parklar konusunda yapacağımız projeler var. Eskiden Kuşadası Türkiye'nin gözde turistlik yerlerinde biriydi. Ama şimdi turistler Antalya gidiyorlar. Bununla ilgili proje geliştirilmedi" diye konuştu.

'HERKESİN EŞİT YAŞACAĞI BİR ÜLKE İÇİN HERKES HDP'YE'

Türkiye'de belediyelerin taşeronluk üzerinde işlerini yürütmekte olduğuna söyleyen Kanan sözlerin şöyle sürdürdü: "İşçi hakları ihmal edilmektedir. Bizlerin yapabileceği başlıca işlerden bir tanesi taşeronları ortadan kaldırmak olacak. Hedefimiz asgari ücretle yaşanabilir bir hayat geliştirmek, engelliye, emekliye ücretsiz su vermek. Özellikle de engelliye ve emekliye su parasını, suyu ihtiyacı zaruri ihtiyaç olarak düşünüp vermek. Çarşıları sokakları gezilebilir bir hale getirmektir. Aydın'da insanların alışveriş verilebileceği yapabilecekleri yeri araca kapatıp insanların huzur içinde çocuklarıyla alışveriş yapabilecekleri yerler sağlayacağız. Türkiye'de herkesin eşit yaşacağı bir ülke için herkesi HDP'ye bekliyoruz. Herkesin mutlaka HDP olmasını istiyoruz." (Aydın/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hevsel direnişi kitleselleşerek sürüyor

SONRAKİ HABER

HDP\'ye saldırıları koşarak protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...