14 Haziran 2011 10:10

Sosyal hizmet haktır, sadaka değil!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES), Sosyal Hizmetler Ve Çocuk esirgeme kurumunun kapatılıp İl Özel İdaresine devredilmesini protesto etti. Bugün, Bahçelievler SHÇEK İl Müdürlüğü ek binası önünde toplanan sağlık emekçileri ve sosyal hizmet çalışanları burada bir basın açıklama

Sosyal hizmet haktır, sadaka değil!
Paylaş

HÜKÜMET, ÇOCUK VE YAŞLILAR KORUMAKTAN VAZGEÇİYOR

Yayımlanan Kanun Hükmüne Kararnamelerle, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların yapısının değiştirildiğini belirten Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasıyla, SHÇEK’in, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak değiştiğini, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ise bakanlığın hizmet birimi olarak kurulduğunu söyledi. İktidarın, Sosyal Hizmetleri İl özel İdarelerine devrederek özelleştirmeleri kolaylaştırmak istediğini vurgulayan Doğan, “Bu durum, devletin yaşlısını, sokak çocuğunu, engellisini korumayıp sadakaya muhtaç hale getirmesi anlamına gelmektedir” dedi.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle, özellikle 633 Sayılı KHK ile sosyal hizmet kavramının terk edildiğini belirten Doğan, “Hak kavramının yerini ‘yardım’ kavramına bıraktığı bir sürecin yasallaşmış halini izlemekteyiz” diye belirtti.

DEVLET TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDEN UZAKLAŞTI

KHK ile kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasıyla devletin toplumsal cinsiyet eşitliği fikrinden uzaklaştığını söyleyen Doğan,“Bu bakanlıkla, ‘kadın erkek eşitliği’ sadece evli kadınlara sunulan bir hak olarak görülmektedir” dedi. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde Türkiye’nin kadın erkek eşitliğini güçlendirecek politikalar izlemekle yükümlü tutulduğunu belirten Doğan, “Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün (KSGM), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının içerisinde konuşlandırılması, kadın erkek eşitliğini sağlayan mekanizmanın ortadan kaldırılması, kadını birey olarak değil ailenin bir unsuru konumlandırması anlamına geliyor” diye konuştu. Uygulama sonucunda, kadın erkek eşitliğini güçlendirmek konusunda politikalar üretmekle ilgili tek resmi mekanizma olan KSGM’nin bir bakanlık altında etkisiz ve yetkisiz bir birim haline getirildiğinin altını çizen Doğan, “Bu devlet katında kadın politikasının yok edilmesidir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Belediye binası işçi ücretleri için satışta

SONRAKİ HABER

En çok çocuklar etkileniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...