05 Mart 2014 09:23

Davutoğlu, Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Davutoğlu, Barzani ile görüştü
Paylaş

Süleymaniye kentindeki temaslarından sonra beraberindeki heyetle özel uçağıyla Hewler'e geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani'yle bir araya geldi. Görüşmeye Neçirvan Barzani ve Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Federal Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Hükümet sözcüsü Sefin Dizayi, Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, İçişleri Bakanı Kerim Sincari ile Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ve Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ın yanı sıra çok sayıda yetkili katıldı. Görüşme basın mensuplarının görüntü almasından sonra basına kapalı devam etti.
Davutoğlu Mesut Barzani ile görüştü

Davutoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Bölge Başkanı Mesut Barzani ile görüşmek için Selahaddin'e geçti. Başkanlık konutunda yapılan görüşmeye ilişkin olarak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanlığı sitesinden yapılan açıklaya göre, görüşmede Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani'nin yanı sıra çok sayıda yetkili hazır bulundu. Görüşmede Davutoğlu, Federal Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı ziyaretten ve Türkiye ile Federal Kürdistan Bölgesi arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BARZANİ: İLİŞKİLERİ SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ
Davutoğlu'nun Kürdistan Bölgesi'ne ziyaretini önemli bulduğunu belirten Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Federal Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemini ve Federal Kürdistan Bölgesi'nin bu ilişkilerin sürdürülmesine hazır olduğunu söyledi. Irak'taki seçimlerin de değerlendirildiği görüşmede Barzani, seçimlerin zamanında ve sorunsuz bir şekilde sonuçlandırılmasının önemini dile getirdi. Ayrıca Suriye'nin siyasi ve güvenlik durumu ile Suriyeli mültecilerin durumu da görüşme konuları arasındaydı.
Barzani görüşmesinin ardından Türkiye'nin Hewler Konsolosluğu'na geçen Davutoğlu, burada Türkiyeli işverenlerle görüştü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya füze denemesi yaptı!

SONRAKİ HABER

AKP konvoyunda kaza: 7 polis yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...