14 Haziran 2011 10:05

Belediye binası işçi ücretleri için satışta

Zonguldak’ın Gelik Beldesi Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, işçilere 1 milyon liralık borcu nedeniyle belediye binasını 300 bin liraya satışa çıkardı.Göreve geldiği 2004’te 312 bin liraya ulaşan işçi alacaklarının belediyenin gelirleri yetersiz olmasından dolayı 1 milyona yükselince  Belediye Başkanı Yıldırım,

Belediye binası işçi ücretleri için satışta
Paylaş

Göreve geldiği 2004’te 312 bin liraya ulaşan işçi alacaklarının belediyenin gelirleri yetersiz olmasından dolayı 1 milyona yükselince  Belediye Başkanı Yıldırım, kaynak arayışına başladı.

Maddi olarak değerlendirebileceği arazisi bulunmaması nedeniyle mevcut belediye binasını satışa çıkaran Yıldırım, 3 katlı binaya 300 bin liraya alıcı çıkması durumunda 47 personel ile geçmiş yıllarda emekli olan çalışanların alacaklarının bir kısmını ödemeyi hedefliyor.

Yıldırım’ın 2004 yılında göreve geldiği dönem 73 kişilik çalışan sayısı, 47’ye düşmüş durumda. İşçilerin Mart ayında yapılan toplusözleşme gereği bin 200 lira olan ücretlerinin ancak 500 liralık kısmının ödenebildiği öğrenildi. Geriye kalan 700 lira için belediye işçilere borçlanıyor. Şu anda belediyenin çalışanlarına ikramiyeler, emeklilik tazminatları ve maaş alacakları dahil 1 milyon lira borcu bulunuyor.

Binanın satılabilmesi durumunda elde edilecek gelirin işçilere eşit oranda dağıtılacağı öğrenildi.

İŞÇİLER BORÇLA YAŞIYOR

Bölgede Gelik ve çevresindeki Kilimli, Çatalağzı ve Muslu belediyelerinin birbirine çok yakın alanda yer alması nedeniyle, birleştirilerek ilçe belediyesi oluşturulmasında yarar olacağı görüşü hakim.

Belediye işçileri belediye başkanının davranışını takdirle karşıladıklarını, ücretlerini tam alamadıklarından borçlarının bulunduğunu ve ailelerinin desteğiyle geçimlerini sürdürebildiklerini kaydettiler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Ardahan’da seçim ihlalinin yanında insanlık suçu da işlendi'

SONRAKİ HABER

Sosyal hizmet haktır, sadaka değil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...