04 Mart 2014 18:16

Vatandaşın Meclis'ten talebi: Yolsuzluk araştırılsın

TBMM Dilekçe Komisyonu’na binlerce vatandaş dilekçe yağdırdı. Bu dilekçeler arasında, Türkiye gündemine ilişkin bilgi isteyen, 17 Aralık operasyonunda tutuklanan bakan çocuklarının araştırılmasını talep eden, siyasilerin üsluplarından rahatsız olan pek çok vatandaşın talebi yer aldı.

Vatandaşın Meclis\'ten talebi: Yolsuzluk araştırılsın
Paylaş

Başı sıkışan, iş arayan, evlenmek isteyen, eşini, çocuğunu, babasını, komşusunu şikayet eden kısaca derdine çare arayan binlerce vatandaş Meclis’e dilekçe yağdırdı. Bu dilekçeler arasında; Türkiye gündemine ilişkin bilgi isteyen, 17 Aralık operasyonunda tutuklanan bakan çocuklarının araştırılmasını talep eden, siyasilerin üsluplarından rahatsız olan pek çok vatandaşın talebi yer aldı.

BAKAN ÇOCUKLARI İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA YAPILSIN

TBMM Dilekçe Komisyonu’na Türkiye gündemine ilişkin taleplerin de gelmesi dikkat çekti. 17 Aralık operasyonu ile ilgili vatandaşlar, Halk Bankası ve bakan çocuklarına ilişkin adliyeye intikal eden süreç hakkında Meclis Araştırması Komisyonunun kurulup kurulmayacağını sordu. Meclis Dilekçe Komisyonu ise aynı taleplerin yer aldığı dilekçelere; TBMM İçtüzüğü hatırlatılarak, “Komisyonun söz konusu dilekçelere işlem yapamayacağını" bildirdi.

DERSHANELER KAPATILSIN DİYEN DE VAR KAPATILMASIN DİYEN DE
Meclis Dilekçe Komisyonu’na gelen yüzlerce dilekçe de özel dershanelerin kaldırılmasını düzenleyen yasanın Meclis gündeminde bulunduğu sırada geldi. Bu dilekçeler arasında özel dershanelerin kapatılmasını isteyen de yer aldı. Kapatılmasına karşı çıkan da. Dilekçe Komisyonu ise taleplere dershanelerin kapatılma gerekçelerini sıralayarak yanıt verdi ve
“Dershanelerin özel teşebbüsler olduğu, eğitim kurumlarını destekleyerek eğitime katkı sunduğu, eğitim seviyesinin yükselmesi ve sınavların kaldırılması ile dershanelere ihtiyaç kalmayacağı, ortaya çıkma sebepleri ortadan kaldırılmadan dershanelerin kapatılması durumunda telafisi mümkün olmayan zararlara neden olunacağı, dershanelerin, öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini kaliteli bir şekilde geçirmesini sağlayarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğu” gibi gerekçeleri sıraladı.

FİŞLEMELER ARAŞTIRILSIN

Dilekçe Komisyonu’na gelen onlarca talep arasında, “fişlemelerin araştırılması da” istendi.
“Fişleme konusunun Meclis'te araştırılmasını” isteyen pek çok vatandaşın dilekçesine komisyonca, “ilgi alanlarına girmediği için herhangi bir işlemin yapılmayacağı” karşılığı verildi.

TÜRKİYE GÜNDEMİ İLE İLGİLİ BİLGİ İSTENDİ
Komisyonun, gelen dilekçelere yanıt vermekte zorlandığı da gözlendi. Örneğin çok sayıda vatandaş, ülkedeki son günlerdeki bazı gelişmeler hakkındaki görüşlerini ifade ettikten sonra özellikle siyasi gelişmeler hakkında bilgi istedi.
Bu arada gelen dilekçeler arasında HSYK teklifinin yasalaşmasını ve yürürlüğe girmesini isteyenlerin yanı sıra bazı kanunlarda değişiklik talepleri de yer aldı.

SİYASETÇİLERİN DİLİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Son günlerde Meclis’te yaşanan kavgalı ve tekmeli oturumlardan vatandaşın da rahatsız olduğu dikkat çekti. Çok sayıda vatandaş, Hükümet üyelerinin ve siyasilerin kullandığı üsluptan şikayetçi olduklarını bildirdi. Siyasilerin birbirlerine karşı kullandıkları dili ve üslubu beğenmediklerini ve bu üslubun Türk gelenek ve göreneklerine yakışmadığı vurgusu yapıldı. Dilekçe komisyonu ise bu tür taleplerin komisyonlarının görev alanına girmediği ve bir işlem yapılamayacağına dikkat çekildi.
Bu arada; 24. dönem TBMM’ye 26 bin 766 dilekçe geldi, bunlardan; 3 bin 774 kadın, 16 bin 940 dilekçe ise erkeklerden geldi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Aksaray’da HDP konvoyuna taşlı saldırı

SONRAKİ HABER

Her çocuk filozoftur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...