04 Mart 2014 15:58

Cezaevindeki ‘intihar’ aydınlatılsın

Ümraniye Cezaevinde 9 Aralık’ta eşofman ipiyle kendini astığı iddia edilen Murat Yavuzcan’ın eşi Safiye Yavuzcan İnsna Hakları Derneği (İHD) İstanbul şubesinde basın toplantısı düzenledi.

Cezaevindeki ‘intihar’ aydınlatılsın
Paylaş

Ümraniye Cezaevinde 9 Aralık’ta eşofman ipiyle kendini astığı iddia edilen Murat Yavuzcan’ın eşi Safiye Yavuzcan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul şubesinde basın toplantısı düzenledi.

Eşinin ölümünü şüpheli bulduğunu belirten Safiye Yavuzcan “Eşimin psikolojik sorunu olduğunu öne sürüyorlar. Öyle bir şey varsa neden hastaneye götürmediler” dedi. Ortaya çıkan kamera görüntülerine de değinen Yavuzcan, “Görüntülere göre 10 tane gardiyan eşimi zorla hücreye götürüyor. Gardiyanlar, kollarını sıvayarak hücreye girip çıkıyorlar. Eşim suçlu olabilir ama siz infaz edemezsiniz. Cezaevinde zaten cezasını çekiyordu” diye konuştu.

ADALET İSTİYORUM!

Eşi Murat Yavuzcan ile kayınbiraderi Hanefi Yavuzcan’ın aynı koğuşta olduğunu söyleyen Safiye Yavuzcan “Aynı gün kayınbiraderimle eşimi alıp başka hücrelere götürüyorlar. Sonra da eşimin kendini eşofmanın ipiyle astığını söylüyorlar. Başımızdaki devlet büyüklerinden yardım istiyorum. İnsan canı bu kadar ucuz olamaz” diye sitem etti.

Murat Yavuzcan’ın ölümünün ardından aileye ‘ölü muayene tutanağının’ teslim edildiğini belirten Safiye Yavuzcan, tutanakta ‘ölüm nedeni anlaşılamadı’ ifadesinin yer aldığını söyledi.
Eşinin kıyafetlerinin kendilerine verilmediğini de ifade eden Yavuzcan “Görüntülerde eşofmanda herhangi bir ip gözükmüyor. Eşofmanı bize teslim etmediler. Daha sonra da kayıp dediler” diye konuştu. Yavuzcan olayın aydınlatılmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Kızımla ikimiz kaldık ama adalet için mücadele edeceğiz’

SONRAKİ HABER

Mahkeme AOÇ kararını iptal etti; O inşaat duracak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...