04 Mart 2014 15:16

'AKP'ye verilen oy hırsızlığa, Roboskî katliamına destektir'

BDP miting startını Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 yıllık ayıbını örteceklerini ve köyleri hizmetle tanıştıracaklarını belirtirken, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, artık ağalık saltanatının sona erdiğini ve halkın döneminin başladığını ifade ederek, Erdoğan'a "Yolsuzluk ve hırsızlık değil, ama seni bu süreç götürecek" diye seslendi.

\'AKP\'ye verilen oy hırsızlığa, Roboskî katliamına destektir\'
Paylaş

BDP miting startını Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 yıllık ayıbını örteceklerini ve köyleri hizmetle tanıştıracaklarını belirtirken, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, artık ağalık saltanatının sona erdiğini ve halkın döneminin başladığını ifade ederek, Erdoğan'a "Yolsuzluk ve hırsızlık değil, ama seni bu süreç götürecek" diye seslendi.

BDP seçim çalışmaları kapsamında miting startını Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde verdi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve beraberindekiler ilçe girişinde çok sayıda araçlık konvoy ile karşılandı. Konvoy halinde ilçe merkezindeki meydanda bir araya gelen bine yakın yurttaş, ilçede etkili olan yağışa rağmen BDP'lileri "Biji Serok Apo" sloganı ile karşıladı.

Mitingde konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu ve 30 Mart akşamına kadar coşkulu bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Yılmaz, Eğil Belediye eş başkan adayları Petek Çapanoğlu ve Mahmut Yokuş'u halka tanıttı.

Aday tanıtımının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, konuşmasını yapmak üzere seçim otobüsüne çıktığı esnada çok sayıda barış güvercini uçuruldu. En fazla oy aldıkları yerlerden birinin Eğil olduğunu belirten Kışanak, kendileri için Eğil'in önemli bir merkez olduğunu söyledi. Daima halkın hizmetinde olacaklarını kaydeden Kışanak, "Çünkü bizim belediyelerimizde hırsızlar yok. Bizim bütçemiz bereketlidir. Eğil'e vereceğimiz hizmet de bereketli olacaktır. Eğil'de köylere götürülen yardımların AKP'nin götürdüğü söyleniyor. Fakat bunlar belediye bütçesinden gönderilen yardımlardır. Köylerimize giden her yardım il genel meclis üyelerimizin sayesindedir. AKP'nin hizmetle işi yok. Onlar ancak hırsızlık yapsın" dedi. Kışanak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 yıllık ayıbını örteceklerini ve köyleri hizmetle tanıştıracaklarını dile getirerek, gençler için spor kompleksleri, kadınlar için ise kadın merkezleri kuracaklarını söyledi.

'AĞALIK SALTANATI BİTTİ HALKIN DÖNEMİ BAŞLADI'

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, ilk seçim bölgesinin Eğil olduğunu belirterek, burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Demirtaş, "Kimse sizin ağanız değil. Aranızdan çıkan bazıları milletvekilli olduktan sonra Ankara'da yaşından büyük insanlara el öptürüyor" diyerek, "Var mı böyle üç kağıtçılık? Milletvekilli oldun diye el öptüremezsin" dedi. Bu siyaset anlayışının bittiğini söyleyen Demirtaş, Kürt halkının dili ve kültürü ile insan gibi onurluca yaşayarak bugünlere geldiğini kaydetti. Kimsenin önünde eğilecek ve el öpecek bir halkın olmadığını dile getiren Demirtaş, arkadaşlarının 5 yıldır burada çalışma yürüttüklerini ve bütün sözlerini yerine getirdiğini aktararak, bunu da Eğil halkının desteği ile başardıklarını kaydetti. Saltanat ve ağalık döneminin bittiğinin altını çizen Demirtaş, halkın döneminin başladığını dile getirdi. Demirtaş, makarna, kömür için onurunu satacak bir halk olmadıklarını belirterek, artık daha iyi bir hizmet üretmenin zamanının geldiğini söyledi.

Demirtaş, "Biz bu halka borçluyuz. Her ne kadar hizmet etsek hep mahçup kalıyoruz" dedi. Bu dönemde AKP anlayışının teşhir olduğunu söyleyen Demirtaş, paralel yapılanması olan cemaatin pisliğini ortaya çıkararak seçime girdiklerini kaydetti. "Biz AKP'yi eleştirmek için kaset oyunlarına başvurmadık. Biz cemaatten medet ummadık. İkisinin çirkinliği arasında çirkinlik yapmayacağız. Bizim BDP'imiz var" diyen Demirtaş, Eğil halkına seslenerek şunları aktardı: "İlçede kardeşçe bir seçim olsun istiyoruz. Kimse düşmanımız değil. Herkes canımızdır. Ama herkesten bir ricam var. AKP'ye verilen her oy Roboski katliamını desteklemek, panzerlerle, gazlarla saldıranlara oy vermektir. Hırsızları desteklemiş olursunuz. Burada AKP'ye tek bir oy bile çıkmamalıdır."

'Çözüm süreci'ne de değinen Demirtaş, şunları söyledi: "Artık canlar ölmüyor. Ama bundan rahatsız olanlar var. Biz barış dedikçe AKP'yi desteklediğimizi söyleyen vicdansızlar tabii sizin çocuklarınız bu dağlarda ölmüyor" diye belirtti. AKP'nin bu süreçte adım atmadığına da dikkat çeken Demirtaş, AKP'ye adım atması konusunda uyarıda bulundu. CHP ve MHP'nin bu süreçte "Çok şükür gençlerimiz ölmedi" sözlerini söyleyemediğini kaydeden Demirtaş, CHP ve MHP'nin samimiyetsiz olduğunu ifade etti. AKP'nin "Anaların göz yaşlarını dindirdik" sözlerine atıfta bulunan Demirtaş, "Sanki kalıcı bir barışı sağlamış gibisin. Uyarıyoruz henüz kalıcı bir barış sağlanamadı. Bunu da tek başına yapamazsın. Yolsuzluk ve hırsızlık değil, ama seni bu süreç götürecek. 30 Mart seçimleri bunun için bir fırsattır. 30 Mart'ta Tayyip'in tansiyonu yükselecek" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kürtçenin Dimilki lehçesinde "Xatirê Şima" diyen Demirtaş ve beraberindekiler Dicle ilçesine doğru hareket etti. (Diyarbakır/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Şehzadenin öldürülmesi zaman aşımına uğramış

SONRAKİ HABER

Detay Otomotiv\'de sendika düşmanlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa