04 Mart 2014 15:03

Urla'daki saldırı önceden biliniyordu, önlem alınmadı

Urla'da HDP’lilere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırının önceden bilinmesine karşın, yetkililerin gerekli önlemi almadıkları belirtildi.

Urla\'daki saldırı önceden biliniyordu, önlem alınmadı
Paylaş

Urla'da HDP’lilere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırının önceden bilinmesine karşın, yetkililerin gerekli önlemi almadıkları belirtildi.

İzmir’in Urla ilçesinde seçim bürosu açmak isteyen HDP’lilere, 23 Şubat’ta yapılan saldırıya ilişkin çeşitli kurum temsilcilerinin Urla’yı ziyareti sonrası hazırlanan rapor kamuoyu ile paylaşıldı. Saldırı sonrası 26 Şubat’ta aralarında İHD Genel Merkez ve İzmir Şube Yöneticileri, KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü, ÇHD, MAZLUM DER, Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı ve İmece-Der Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet Urla’ya gitti. Heyet İlçe Emniyet Müdürü, Urla Belediye Başkanı, AKP, CHP İlçe Başkanları, HDP Belediye Başkan Adayı, Kaymakam ve yaralanan vatandaşlarla görüşerek rapor hazırladı.

Hazırlanan rapora ilişkin İHD İzmir şubesinde açıklama yapıldı.

MHP VE CHP DE SALDIRANLARIN İÇİNDE

İHD İzmir Şube Başkanı Ahmet Alagöz, heyet olarak İlçe Kaymakam ve emniyetinin haberdar olmalarına rağmen yeterli önlem almadıkları, demokratik ve yasal hakkın engellenmesine göz yumdukları izlenimi edindiklerini belirtti. Alagöz şunları kaydetti: “Her ne kadar AKP, DSP ve CHP yetkilileri ve Belediye başkanı bu olayı tasvip etmediklerini söyleseler de atılan sloganlardan MHP başta olmak üzere CHP ve tüm ulusal geçinen kesimlerin bu saldırıyı ortak bir şekilde gerçekleştirdikleri anlaşılmaktadır.”  

HDP ADAYI TEHDİT ALTINDA

HDP belediye başkan adayının olay sonrasında da süren bir baskı ve tehdit altında olduğunu söyleyen Alagöz, güvenliğinden endişe ettiği ve seçim çalışmalarını diğer partiler gibi eşit ve özgür bir ortamda sürdüremediğinin gözlemlediğini dile getirdi. Alagöz, olayın münferit bir olaya indirgenmeye çalışıldığını bu nedenle benzer saldırıların devam edebileceği uyarısında bulundu. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ayvalıtaş ve Korkmaz\'ın adları Kadıköy\'de yaşayacak

SONRAKİ HABER

Bu karnaval Türkiye\'de düzenlenebilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...