04 Mart 2014 12:04

Anahtar deplasmanda!

Deplasmanda kazanabilmek teknik-taktik üstünlük kadar mental kuvvet de gerektirir. Bu yüzden pek çok örnekte gördüğümüz üzere şampiyon takımlar, deplasmanda kazanabilen takımlardır.

Anahtar deplasmanda!
Paylaş

SÜPER LİG'DE 23. HAFTANIN ARDINDAN

Mithat Fabian SÖZMEN

Deplasmanda kazanabilmek teknik-taktik üstünlük kadar mental kuvvet de gerektirir. Bu yüzden pek çok örnekte gördüğümüz üzere şampiyon takımlar, deplasmanda kazanabilen takımlardır.
Galatasaray, 2.yarı başladığından bu yana Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını biraz azaltsa da deplasmanda kazanamadığı için kendisini öne taşıyacak adımı bir türlü atamıyor.
Keza Fenerbahçe de Galatasaray ve Beşiktaş’ın kendisine nispeten yaklaşmasına sebebiyet veren durumu, son haftalarda nükseden deplasman başarısızlığına borçlu.(Geçen seneyi unutmak mümkün mü!)
Bu hafta sahasında Gençlerbirliği’ni 2 golle geçen sarı kanaryalar deplasmanda 4 maçtır kazanamıyor. Ancak bu 4 maç öncesindeki 7 maçta aldıkları 6 galibiyet, Galatasaray ve Beşiktaş ile aralarındaki farkı oluşturuyor.

CİMBOM YİNE KAZANAMADI

Bu hafta Rizespor deplasmanında 1-1 berabere kalarak 2 puan daha bırakan Galatasaray, deplasmanda oynadığı 12 maçta yalnızca 3 galibiyet alabildi. Galibiyetlerin ikisi şeker gibi bir deplasman olan Kayseri’de geldi. Diğeri ise Beşiktaş karşısında, yani İstanbul’da.
Fenerbahçe, haftaya Trabzon’da kritik bir maça çıkacak. Geçtiğimiz sezon Trabzon deplasmanında 3 golle, kolay kazanan Fenerbahçe, Galatasaray’ın Akhisar’ı konuk edeceği haftada benzeri bir skor alabilirse, çok rahatlayacak. Ersun Yanal’ın öğrencilerinin Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanlarına gideceğini düşünürsek geriden gelenlerin fikstür olarak biraz daha avantajlı olduğu ileri sürülebilir.

DEPLASMANDA KAZANMAK HER ŞEY DEĞİL!

Ancak elbette her şey deplasmanda kazanmakla bitmiyor. İşte Beşiktaş örneği. Siyah beyazlılar ligin deplasmanda en çok puan toplayan takımı(21 puan). Ancak onlar da iç sahada Fenerbahçe ve Galatasaray’ın gösterdiği performansın çok uzağında. Bunda İnönü’de devam eden inşaat sebebiyle gerçek bir “ev”e sahip olmamaları önemli rol oynuyor kuşkusuz.


EN AZ GOL ATILAN HAFTA

Spor Toto Süper Lig’de 23. hafta, bu sezon en az gol atılan 2 haftadan biri(Diğeri 7. hafta) olarak kayıtlara geçti. 3 maçta gol sesi çıkmazken, toplam atılan gol sayısı yalnızca 16’ydı. Beşiktaş-Antalya ve Eskişehirspor-Kasımpaşa maçlarının yanı sıra Torku Konyaspor-Trabzonspor maçı da golsüz sonuçlandı. Konya-Trabzon maçı beklenenin aksine çok kötü bir futbola sahne oldu.

Akhisar Belediye, Bursaspor’u Mehmet Akyüz’ün 2 şık golüyle 2-1 yenerken, 2 hafta aradan sonra kazandı ve 5. sıraya yükseldi. Gaziantep, Karabük’ü deplasmanda 1-0 devirerek 29 puana yükseldi. Küme düşme hattında Sergen Yalçın ve öğrencileri 3 hafta aradan sonra derin bir nefes aldı.

HAFTANIN TAKIMI: ELAZIĞ

Elazığ’da Okan Buruk mucizesi Sivas deplasmanında da devam etti. Elazığ, 3-1 kazanarak son 4 maçta 10. puanını topladı. Sivas’ta devam eden bir başka şeyse, Roberto Carlos’un takımındaki savrukluktu. Sivas, 3 haftadır kazanamıyor. Kırmızı beyazlılar bu süreçte 11 gol yedi. Elazığ ile birlikte formunu sürdüren bir başka takım da üst üste 3. kez kazanan Kayseri Erciyesspor. Erciyesspor, Kayserispor’u 4-0 yenerek, hemşehrisini ligin dibine itti.
 

ÖNCEKİ HABER

Gezi\'ye destek veren asistanlar üniversiteden atıldı

SONRAKİ HABER

Gül, \'yolsuzluk ve rantı inceleme\' talimatı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...