04 Mart 2014 00:24

Son ses kaydı, 'yargıya müdahale' hakkında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın 'sıfırlama' görüşmelerini yayımlamasıyla ünlenen 'Başçalan' hesabı bu kez de Başbakan Erdoğan ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen bir telefon görüşmesini internete sızdırdı.

Son ses kaydı, \'yargıya müdahale\' hakkında
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın 'sıfırlama' görüşmelerini yayımlamasıyla ünlenen 'Başçalan' hesabı bu kez de Başbakan Erdoğan ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen bir telefon görüşmesini internete sızdırdı. Başbakan Erdoğan’ın Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmesi ‘yargıya müdahale’nin kanıtı olarak internete verildi.

Yayımlanan görüşmelerden ilkinin konusu ise Aydın Doğan’ın SPK’ya muhalefet iddiasıyla hakkında açılan ve söz konusu telefon görüşmesi sırasında görülen dava. Başbakan Erdoğan, Eski Bakan Ergin’e Aydın Doğan’ın görülecek olan davasında Doğan hakkında ağır bir sonuç çıkacağını söylüyor.

İkinci görüşmede Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan’ın davasının görüldüğünü ve Doğan hakkında beraat kararının verildiğini söylüyor. Mahkemenin hakiminin Alevi olduğu yönünde bir bilgi olduğunu söyleyen Ergin’e Erdoğan, SPK’nın ‘şok olduğunu’ söylüyor. Bunun üzerine davanın Yargıtay’a gideceğini daha sonra da Ceza Genel Kurulu’na gideceğini hatırlatan Erdoğan, süreç hakkında bilgi almak istiyor. Adalet Bakanı Ergin ise Ceza Genel Kurulu’nda sorun olmayacağına garanti veriyor. Bu sözlerin üzerine ise Başbakan Erdoğan, SPK’nın hassasiyetini ‘kesinlikle bunların mahkûm olması lazım’ sözleriyle belirtiyor.

Ceza Kurulu’nun kişi sayısının kaç olduğunu soran Başbakan Erdoğan Ergin’den 25-30 kişilik bir yapı cevabını alıyor. Bu kez Erdoğan, yeni çıkarılan kanunla kişi sayısıyla oynayıp oynamadıklarını soruyor. Bakan Ergin ise yeni kanun sonrası yapılan değişikliğe değindikten hemen sonra avukatlıktan gelen yaklaşık bir 2000′e yakın kişinin sisteme transfer olduğunu belirtiyor

AYDIN DOĞAN’IN SPK DAVASI
İstanbul 7′inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya iş adamı Aydın Doğan ve Sermaye Piyasası Kurulu avukatları katıldı. Yargıtay’ın bozma kararının ardından hakim Abuzer Kaya, hazır bulunan sanık iş adamı Aydın Doğan’a, Yargıtay’ın bozma kararına karşı diyeceklerini sordu. Doğan ise dava konusu yurt dışı şirketlerini, Hazine’nin verdiği izinle, bir kısım vergi muafiyeti kolaylıklarından yararlanma ve olası ekonomik kriz durumlarında diğer şirketlerini güvence altına almak amacıyla kurduklarını iddia etti. Sermaye Piyasası Kurulu avukatları da Yargıtay’ın bozma kararına uyularak suçun birden fazla işlendiğini ve mahkemenin bu durumu göz önünde bulundurarak sanıklar hakkında cezai işlem uygulamasını talep etti. Mahkeme ise suçun yasal unsurları itibariyle oluşmadığı gerekçesiyle Aydın Doğan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın beraatine karar verdi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Altamira halka açıldı

SONRAKİ HABER

61 kere maşallah!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...