03 Mart 2014 13:59

AKP’li Gülaçar’ın korumaları zafer işareti yapana silah çekiyor

AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Edremit’e bağlı Doğanlar (Pêrtek) köyüne zırhlı polis aracı ve korumalar eşliğinde gitti. Yurttaşların zafer işareti yaparak Gülaçar’ı protesto etmesi üzerine polis ve korumalar, halka silah çekti, cop ve biber gazı ile saldırdı.

AKP’li Gülaçar’ın korumaları zafer işareti yapana silah çekiyor
Paylaş

AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Edremit’e bağlı Doğanlar (Pêrtek) köyüne zırhlı polis aracı ve korumalar eşliğinde gitti. Yurttaşların zafer işareti yaparak Gülaçar’ı protesto etmesi üzerine polis ve korumalar, halka silah çekti, cop ve biber gazı ile saldırdı. Olaylar sırasında korumalar ve polisler havaya da ateş açtı.

Olayın ardından köye giderek incelemelerde bulunan BDP Edremit İlçe Eş Başkanı Fatih Şahin ve BDP Edremit Belediye Eş Başkan Adayı Sevil Rojbin Çetin polisin sıktığı mermilere ait kovanları bulundu. Darp edilen köylülerin de katıldığı basın toplantısında konuşan Fatih Şahin, halkın en demokratik hakkı olan protesto eylemini hazmedemeyenlerin köylere işgalci bir zihniyetle zırhlı araçlarla, top tüfekle girdiğini, halkın AKP’lileri köyden çıkardığını söyledi. AKP’nin Van’da yaşadığı sıkışmışlığı arkasına polisi alarak ve halka saldırarak aşmaya çalıştığını söyleyen Şahin, “Kürt halkı bu faşist zihniyete en iyi cevabı 30 Mart’ta verecek” dedi. Basın toplantısında söz alan köylülerden biri ise olay sırasında AKP adayı Gülaçar’ın arabadan inerek kendilerine saldırdığını, polislerin havaya ateş açtığını, bazı korumaların da gençlerin kafasına silah dayadığını, ölümle tehdit ettiğini, cop ve gaz bombalarıyla saldırdığını dile getirdi. (Van/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kalkan: AKP boğazına kadar pisliğe battı

SONRAKİ HABER

‘Gönül bahçemizde hırsızlara yer yok’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...