14 Haziran 2011 09:17

Şimşek’ten kurultay çağrısı

CHP’de yüzde yüzde 25.91’lik oy oranı muhalefeti hareketlendirdi. Deniz Baykal ve Önder Sav taraftarları, seçim sonucunu “başarısızlık” olarak değerlendirip olağanüstü kurultay için düğmeye bastı.CHP Eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, kurultay çağrısında bulundu. Daha önce görevden

Şimşek’ten kurultay çağrısı
Paylaş

CHP’de yüzde yüzde 25.91’lik oy oranı muhalefeti hareketlendirdi. Deniz Baykal ve Önder Sav taraftarları, seçim sonucunu “başarısızlık” olarak değerlendirip olağanüstü kurultay için düğmeye bastı.

CHP Eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, kurultay çağrısında bulundu. Daha önce görevden alınan parti yöneticileriyle birlikte Sürmeli otelde basın toplantısı düzenleyen Şimşek, CHP yönetiminin seçimlerde başarısız olduğunu öne sürerek biran önce Kurultayın toplanmasını istedi. Şimşek, “İlk defa ve son olsun. Sayın Genel Başkanın vermiş olduğu bir sözü yerine getirmesini rica ediyorum. 40 alamazsam giderim dedi” ifadelerini kullanarak kurultay çağrısı yaptı. Şahin Mengü ise, “CHP çok kötü puan aldı. Bugünkü oylar mağlubiyettir. ‘Oylarımız arttı’ dersen, insana gülerler. Ekibin tamamı başarısızdır.

Kurultaya delege karar verir” derken İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman, “Genel Başkan, medeni bir insandır, ona yakışan şapkayı alıp gitmektir. Gitmezse kurultay toplanır” ifadesini kullandı.

Kurultayın normal zamanında toplanacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu’nun 17 Haziran cuma günü PM’yi ve il başkanlarını toplaması bekleniyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

60. Hükümet son kez toplandı

SONRAKİ HABER

Halkın iradesi engelleri yıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...