03 Mart 2014 11:39

İstanbul Barosu’nda yolsuzlukları araştırma komisyonu kuruldu

İstanbul Barosu'nda “Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu” kuruldu. Baro tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Barosu Yönetim Kurulunun 16 Ocak 2014 tarihli Yönetim Kurulunda alınan kararda, yaşadığımız sürecin bütün boyutlarıyla aydınlatılması, özellikle yargı dünyası içinde yaşananların sürece etkilerini tespit ederek tarihe not düşmek ve hafızalarda tutmak temel amaç olarak nitelendirildi" denildi.

İstanbul Barosu’nda yolsuzlukları araştırma komisyonu kuruldu
Paylaş

İstanbul Barosu'nda  “Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu” kuruldu. Baro tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Barosu Yönetim Kurulunun 16 Ocak 2014 tarihli Yönetim Kurulunda alınan kararda, yaşadığımız sürecin bütün boyutlarıyla aydınlatılması, özellikle yargı dünyası içinde yaşananların sürece etkilerini tespit ederek tarihe not düşmek ve hafızalarda tutmak temel amaç olarak nitelendirildi" denildi.

İstanbul Barosu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Hukukun siyaset stratejilerinin meşruiyetine yönelik kullanımı, ülkemiz siyasal tarihinde bu boyutuyla ilk kez gerçekleşmektedir. Siyasallaşan yargının hangi amaçlar doğrultusunda ne şekilde kullanılacağı bu ortamlarda özel bir önem taşımaktadır.

Dönüşen yargısal işlevlerin giderek adalete ilişkin ciddi kuşkular beslenmesine neden olacak bir düzeye vardırılması, yargının kurucu unsuru olan avukatları ciddi biçimde kaygılandırmaktadır. Adliyeden içeri giren bir yurttaşın biraz sonra çıkacağı duruşmada yargıç karşısında içinden geçenler, geleceğimizi biçimlendirecek önemli işaretler olacaktır. Yargının adalet dağıtma işlevinin, hızlı biçimde adaletsizliği ifade ettiği bir zaman dilimine doğru yönelmek, tüm hukukçular için açılmış yeni bir mücadele alanıdır.

Bu süreçte bir yandan yolsuzlukları, diğer yandan da onları örtme çabalarını, bu çabaların arka planlarını saptamak temel görev olarak avukatlara düşmektedir.

İstanbul Barosu, yargı dünyası içindeki güvenilirliğinin kendisine sağladığı objektivite ile kurumların tasfiyesinden yolsuzluklara, özgürlüklerin kısılmasından, karşı operasyonlara kadar varan süreci incelemek ve perdeyi kaldırmak amacındadır.

Bu amaçla, tüm meslektaşlarımızı bu çalışmaya katkı vermeye, belgesi olan meslektaşlarımızı Baromuza iletmeye davet ediyoruz" (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Ethem Sarısülük'ün babasına 12 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

Grizu faciasında ölen 263 maden işçisi anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...