02 Mart 2014 23:28

Ölüm yolundaki kazada 6 kadın hayatını kaybetti

Urfa'da, sık sık kazaların yaşandığı yolda alınmayan önlemler 6 kadının hayatını kaybetmesine neden oldu. Kazada 9 kişi de yaralandı. Can pazarının yaşandığı kaza yerinde kazazede yakınları sinir krizi geçirirken, aynı yolda sık sık kazaların meydana geldiğini belirten halk, Urfa-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı.

Ölüm yolundaki kazada 6 kadın hayatını kaybetti
Paylaş

Urfa'da, sık sık kazaların yaşandığı yolda alınmayan önlemler 6 kadının hayatını kaybetmesine neden oldu. Kazada 9 kişi de yaralandı. Can pazarının yaşandığı kaza yerinde kazazede yakınları sinir krizi geçirirken, aynı yolda sık sık kazaların meydana geldiğini belirten halk, Urfa-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Urfa-Diyarbakır karayolunun 25'inci kilometresinde bulunan Hamurkesen Köyü Kavşağı'nda meydana geldi. Ailece hafta sonunu bağ evinde geçiren Halil Karahan yönetimindeki otomobil, ana yola çıkmak isterken sürücüsü öğrenilmeyen otomobile daha sonra ise plakası ve sürücüsü bilinmeyen hafif ticari araca çarptı.

Araçların savrularak hurdaya döndüğü kazada can pazarı yaşanırken, kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık, polis ve kurtarma ekibi ile jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Polis ve jandarma, karayolunda güvenlik önlemi alırken; sağlık ve kurtarma ekipleri ise araçlarda sıkışanlara müdahale etti.

6 KADIN ÖLDÜ, 9 YARALI

Araçlarında sıkışan yaralılar, kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Sağlık ekipleri yaptığı kontrollerde ise Gamze, Sümeyra ve Zeynep Karahan ile Büşra, Beyza ve Kadriye Çakalı'nın öldüğünü belirledi. Zincirleme kazada yaralanan; Muhammet, Halil Karahan, Mahmut, Gülsüm, Songül, Nisa ve Mehmet Çakalı ile Dilber Koyuncu, Mehmet Emin Çetinkaya ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü.

KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTILAR

Kazayı haber alarak olay yerine gelen köylüler, 'Bu yolda daha ne kadar can vereceğiz' diyerek, Urfa-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattı. Polis ve jandarmanın iknalarının ardından köylüler, karayolunu tekrar trafiğe kaçtı. Olay yerinde yaşamını yitiren 6 kişinin cesedi ise incelemenin ardından otopsi için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

YOLU BAKAN ÇELİK'E ŞİKAYET ETMİŞLER

Öte yandan, seçim çalışmaları kapsamında seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, bugün öğle saatlerinde kazanın meydana geldiği Hamurkesen Köyüne ziyaret yaptığı ve köylülerin sık sık kazanın meydana geldiği kavşakta tedbir alınmasını istediği öğrenildi.

OTOMOBİL NEHRE UÇTU! 4 ÖLÜ

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de, kontrolden çıkarak Gediz Nehri'ne uçan otomobil 4 kişiye mezar oldu.

Kaza, bugün saat 20.00 sıralarında, İzzettin- Sinirli Köyü yol ayrımında meydana geldi. İzzettin'den Turgutlu'ya gelen ve içinde 5 kişinin bulunduğu sürücüsünün kimliği belirsiz, otomobil, kontrolden çıktı. Gediz Nehri'ne uçan otomobilden yaralı kurtulan Bilge Demirdal, aracın üzerine çıkarak çevreden yardım istedi. Yardım çağrılarını duyanların ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde araçtan çıkamayan 4 kişinin boğularak hayatını kaybettiği belirlendi. Kazadan yaralı kurtulan Bilge Demirdal ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaiye alınan Demirdal'ın, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu ölen 4 kişinin cesedi araçtan çıkartıldı. Ölenlerin kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığı kaza ile ilgili araştırma başlatıldı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, kontrolden çıkarak köprü korkuluklarına çarpıp yaklaşık 20 metreden Gediz Nehri'ne uçan otomobilde ölen 4 kişinin kimliği belirlendi. Ölen 4 kişiden araç sürücüsünün Andaç Sadıç (32) olduğu yaşamını kaybeden diğer kişilerin isimleri ise Ferdi Yavuz Göçmen (34), Ferdi Baltacı (34) ve Canip Biricik (41) olarak açıklandı. Kazada yaralanan Bilge Demirdağ'ın araç sahibi olduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından ölen 4 kişinin cesedi Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
(DHA)

ÖNCEKİ HABER

Van’ın peri bacaları tehlikede

SONRAKİ HABER

Belediye Başkanı ile Emniyet Müdürü\'nün futbol kavgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...