02 Mart 2014 18:18

'Hükümet hırsızları salıyor demokratik siyaset yapanlar içerde'

TUAD'ın dayanışma etkinliğinde konuşan HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, hükümetin hasta tutsakları, Adli Tıp Raporuna rağmen cezaevinde tutmasını "ahlaksızlık" olarak nitelendirdi. Önder, "Bu hükümet hırsızları hemen dışarı salıveriyor, ama demokratik siyaset mücadelesi verenleri halen zindanlarda tutuyor. Bu tutsaklar arasında 500'ün üzerinde hasta tutsak var. Hükümet bu hasta tutsakları bırakmayıp hırsızlar bırakarak süreci askıya almıştır" dedi.

\'Hükümet hırsızları salıyor demokratik siyaset yapanlar içerde\'
Paylaş

TUAD'ın dayanışma etkinliğinde konuşan HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, hükümetin hasta tutsakları, Adli Tıp Raporuna rağmen cezaevinde tutmasını "ahlaksızlık" olarak nitelendirdi. Önder, "Bu hükümet hırsızları hemen dışarı salıveriyor, ama demokratik siyaset mücadelesi verenleri halen zindanlarda tutuyor. Bu tutsaklar arasında 500'ün üzerinde hasta tutsak var. Hükümet bu hasta tutsakları bırakmayıp hırsızlar bırakarak süreci askıya almıştır" dedi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kalan HDP İstanbul'da seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. HDP seçim çalışmaları kapsamında Esenler Kâzımkarabekir Mahallesi'nde kadın seçmenler için kadın seçim bürosu açarken, Fatih Mahallesi'nde de seçim irtibat merkezi açılışı gerçekleştirdi. HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar ise Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği'nin (TUAD) düzenlediği dayanışma etkinliğine katıldı. HDP Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü ise seçim çalışmaları kapsamında halk şöleni düzenledi.

ESENLER

HDP, Esenler Kâzımkarabekir Mahallesi'nde HDP Kadın Meclisi tarafından kadın seçmenler için kadın seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışı gerçekleşen büroya "Kent senin, yaşam senin bize katılın değiştirelim" ve "Ben kadınım, toprak benim, su benim, doğuran benim ben bereketim" dövizleri asıldı. Onlarca kadının katıldığı açılışta sık sık "Jin jiyan azadi", "Oylar HDP'ye" ve "Yaşasın Halkların Demokratik Partisi" sloganları atıldı.

Açılışta ilk olarak Med Kültür Merkezi Koma Ahmedê Xanê halk oyunları ekibi sahne aldı. HDP Esenler Belediyesi Eş Başkan adayı Nuriye Avşar, HDP Esenler Kadın Meclisi sözcüsü Gülşen Atalay, BDP İstanbul İl Örgütü yöneticisi İlkay Yenigün ve ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı açılışta HDP Esenler Belediyesi Eş Başkan Adayı Nuriye Avşar, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadınlara yolladığı mesajını okuyarak "Gençler, kadınlar, yoldaşlar, arkadaşlar bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız" dedi. Cezaevlerinde yüzlerce hasta tutsağın olduğunu vurgulayan Avşar, "Cezaevlerinden ölüm haberi istemiyoruz. Hala hasta tutsaklar içerde. Barış süreci sekteye uğramadan derhal hasta tutsaklar serbest bırakılmalıdır" dedi.

HDP'nin barışın umudu olduğunu söyleyen Avşar, "Gelin hep beraber umudu koruyalım, hep birlikte çözüm sürecini güçlendirelim" dedi. Açılışta konuşan HDP Esenler Kadın Meclisi sözcüsü Gülşen Atalay, kadınların emeğinin sömürüldüğünü belirterek "Her gün onlarca kadın taciz ediliyor, tecavüz ediliyor ve katlediliyor. Biz HDP olarak artık buna dur diyeceğiz" diye konuştu. Sadece yerel yönetimler için toplanmadıklarını belirten HDP MYK üyesi Sevtap Akdağ da "Özgür yarınları kurmak için bugün burada toplandık" diye belirtti.

Etkinlikte söz alan ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna değinerek, "Kendilerine Ak Parti diyorlar. Fakat her tarafı zülüm, yolsuzluk ve hırsızlıktır. Sizi artık kimse kurtaramayacak bu kirliliğinizden. AKP'yi uyarıyoruz. Derhal barış süreci için demokratik adımlar atmalısınız" dedi. Esenler Fatih Mahallesi'nde de yüzlerce yurttaşın katılımı ile seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

BAĞCILAR

HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye eş başkan adayları Pınar Aydınlar ve Sırrı Süreyya Önder TUAD tarafından hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek ve tutuklu aileler ile dayanışmak için BDP Bağcılar İlçe Örgütü'nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinliğe TUAD Başkanı Recep Belek, HDP Bağcılar Belediyesi eş başkan adayları Gögercin Turan ve Fırat Epözdemir'in yanı sıra yüzlerce tutuklu ailesi katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ve yaşamını yitiren HPG'lilerin posterlerinin açıldığı etkinlikte sık sık "Zindanlar boşalsın tutsaklara özgürlük", "Biji Berxwedana zindana" sloganları atıldı.

Etkinlikte söz alarak konuşan Önder, hükümetin hasta tutsakları, Adli Tıp Raporuna rağmen cezaevinde tutmasını "ahlaksızlık" olarak nitelendirdi. 17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan Rezza Zerrab ve bakan çocuklarının serbest bırakılmasına tepki gösteren Önder, "Bu hükümet hırsızları hemen dışarı salıveriyor, ama demokratik siyaset mücadelesi verenleri halen zindanlarda tutuyor. Bu tutsaklar arasında 500'ün üzerinde hasta tutsak var. Hükümet bu hasta tutsakları bırakmayıp hırsızlar bırakarak süreci askıya almıştır" dedi. Tekirdağ Cezaevinde hak ihlallerine karşı siyasi dava tutsaklarının başlattıkları ve 7 gündür devam açlık grevine değinen Önder, tutsakların taleplerinin karşılanmasını istedi.

GAZİOSMANPAŞA

HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar TUAD'ın dayanışma etkinliğinin ardından Gaziosmanpaşa Zarifler Düğün Salonu'nda HDP Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü tarafından seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen şölene katıldı. Şölene katılan yüzlerce yurttaşın Önder ve Aydınlara ilgisi dikkat çekti. Önder salona girdiği sırada kitle Önder'i "Bu kentin sırrını Sırrı çözecek" sloganları ile karşıladı. HDP Gaziosmanpaşa Belediyesi eş başkan adayları Feray Mertoğlu ve Erdal Çelik'in de katıldığı şölene gençlerin ve kadınların yoğun katılımı dikkat çekti.

Şölende yaptığı konuşmada hükümetin hırsızları serbest bıraktığını ama demokratik siyaset yapan tutsakların serbest bırakılmadığının altını çizen Önder, "30 Mart'ta halkın divanı kurulacak. Bu divanın yargıçları 34 bin sandık olacak. Oradan çıkan karar ile betonistana çevirdikleri İstanbul'da onları hiç geri dönmemek üzere betona gömeceğiz" dedi. Seçimlere 28 gün kaldığını, istenildiği takdirde 28 günde birçok şeyin yapılabileceğini belirten Önder, son olarak, "Önümüzdeki 28 günde ev ev dolaşıp halka gerçekleri anlatalım" dedi. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sağlıklı kentler belediyelerin sorumluluğunda

SONRAKİ HABER

Kadına şiddeti protesto ettiler hapis cezası yediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...