14 Haziran 2011 08:48

Almanya da isyancıları tanıdı

LİBYA’da, isyancıların Ulusal Geçiş Konseyi’ni ülkenin meşru hükümeti olarak görenlerin arasına Almanya da eklendi. Direnişçilerin merkezi konumundaki Bingazi’yi ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, isyancıların kurduğu yönetimi tanıdıklarını söyledi.Westerwelle, “Asıl işlerin Kaddaf

Almanya da isyancıları tanıdı
Paylaş

LİBYA’da, isyancıların Ulusal Geçiş Konseyi’ni ülkenin meşru hükümeti olarak görenlerin arasına Almanya da eklendi. Direnişçilerin merkezi konumundaki Bingazi’yi ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, isyancıların kurduğu yönetimi tanıdıklarını söyledi.

Westerwelle, “Asıl işlerin Kaddafi sonrasında başlayacağını düşünüyoruz. Ülkenin yeniden inşası ve Libya halkına daha iyi bir gelecek sağlamak, hayati öneme sahip” dedi.

İsyancıların kontrolündeki Misrata kentinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kaddafi’ye bağlı güçler, petrol rafinerisini roket yağmuruna tuttu. Misrata’nın 30 km batısında yeralan Dafniya da şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Taraflar birbirlerine ağır silahlarla saldırıyor. Ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi yok. Bu arada Libya devlet televizyonu, NATO güçlerinin ülkenin orta kesimlerindeki El Cufra kasabasını bombaladığını duyurdu. Operasyonla ilgili ayrıntı verilmedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BİN ALİ’NİN DAVASI BAŞLIYOR

SONRAKİ HABER

Irak’ın başkentinde il meclisine saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...