02 Mart 2014 00:04

Okulları yıkılan öğrenciler boykota hazırlanıyor

Okulları yıkıldığı için eğitimlerine sabahçı, öğleci ve akşamcı olarak başka bir okulda devam etmek zorunda kalan Yakacık lisesi öğrencileri, Pazartesi günü boykot yapma kararı aldılar. Öğrenciler, Twitter’da #YakacıkLisesiDireniyor hashtagı ile de seslerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya duyurmayı başardılar.

Okulları yıkılan öğrenciler boykota hazırlanıyor
Paylaş

İstanbul Kartal’da bulunan Yakacık Lisesi, geçtiğimiz yaz yeni okul yapılacağı gerekçesiyle yıkıldı. Aylarca molozlar ve taşların taşınması için gelmesi gereken iş makinaları gönderilmedi. Ardından Eylül ayında okulun temeli atıldı. Bu dönem okulun eğitime açılması planlanıyordu fakat bina hâlâ temel aşamasında.
Bu yüzden öğrenciler eğitime Kartal Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi’nde (HHBAL) devam ediyor. HHBAL’ın zaten kalabalık olan mevcuduna Yakacık Lisesi öğrencileri de eklenince önlem olarak ‘çoklu öğrenim’ uygulanmaya başlandı.

OKULDA 3 VARDİYA UYGULANIYOR
Normalde okul nüfusu kabalıksa öğrenciler sabahçı ve öğleci olarak ayrılır ve eğitim bu şekilde verilir. Ama Milli Eğitim Bakanlığı bir ilke imza attı ve öğrencileri sabahçı, öğleci ve akşamcı olarak 3’e ayırdılar. Bu uygulama, öğrencileri de öğretmenleri de mağdur etmiş durumda. En büyük sıkıntı da akşazmcı öğrencilerin çıkış saatinde yaşanıyor.

#YakacıkLisesiDireniyor
Bu sorunlara dikkat çekmek isteyen öğrenciler Twitter’da #YakacıkLisesiDireniyor hashtagı ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Ünlü isimlerden de destek alan öğrenciler taleplerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya da iletti. Vali Mutlu da öğrencilere: “Yakacık Lisesinin sevgili öğrencileri, okul hk. bilgi aldım. Bu hafta inşaat ruhsatı alınıp iş hızlanacak, eylülde yeni okuldasınız,takipteyim' tweeti ile cevap verdi. Okul inşaatının başlamasına kadar seslerini ve taleplerini duyurmaya kararlı olan öğrenciler, 3 Mart Pazartesi günü saat 12’de boykot yapacaklarını açıkladılar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genç babanın çocuğu daha sağlıklı oluyor

SONRAKİ HABER

Green Brigade tribünlere döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...