01 Mart 2014 20:20

Bozdağ'a göre Bakanlıkta kadrolaşma 'doğal bir şey'

MHP’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında 'rüşvet ve yolsuzluk' soruşturmasını başından beri yürüten adli kolluk ve yargı mensupları üzerinde baskı uyguladığı iddiasıyla verdiği gensoru önergesi reddedildi. İddialara yanıt veren Bozdağ, 'Göreve gelen herkes kendi kadrolarıyla çalışmak ister bu da çok doğal bir şeydir' dedi.

Bozdağ\'a göre Bakanlıkta kadrolaşma \'doğal bir şey\'
Paylaş

Meclis Genel Kurulu’nda, MHP’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında “rüşvet ve yolsuzluk” soruşturmasını başından beri yürüten adli kolluk ve yargı mensupları üzerinde baskı uyguladığı iddiasıyla verdiği gensoru önergesi reddedildi.

Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, MHP’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.
Önergede, Adalet Bakanı Bozdağ’ın rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını başından beri yürüten adli kolluk ve yargı mensupları üzerinde baskı uyguladığı, soruşturmalara müdahale ettiği, bazı şüpheliler lehine sonuç almak amacı ile yargı makamlarını etkilediği, işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili dört bakan hakkında Cumhuriyet savcılıklarınca tanzim edilen fezlekelerin gereğini yerine getirmemek amacıyla uzun süre incelemeye tabi tuttuğu ve geri göndererek şüphelilerin delilleri karartmasına imkan sağladığı iddia edildi.

BOZDAĞ 'KARDOLAŞMAYI' SAVUNDU
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP’nin hakkında verdiği gensoru önergesinde yer alan iddialara yanıt verdi. Bozdağ, “Benimle hiç alakası olmayan iddialar yer aldı. Bu iddialar gündüz gece rüya tabirlerine benziyor” dedi. Bozdağ, 17 Aralık Operasyonu’nun ardından yargı ve emniyette yapılan atamaları savunarak, “Göreve gelen herkes kendi kadrolarıyla çalışmak ister bu da çok doğal bir şeydir. Geçmişte de böyle olmuştur” diye konuştu. Adalet Bakanı Bozdağ, 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin niye savcılığa iade ettiğini de, “Bu fezlekelerin direk Türkiye Büyük Millet Meclis’ine gitmesi için gönderdim. Doğru adres Meclis’tir. Bu fezlekeleri incelediğim yönündeki iddialar gerçek dışıdır” sözleriyle yanıtladı.
Adalet Bakanı, 17 Aralık’tan sonra emniyet ve yargıda yapılan atamaları, “Usulüne uygun olduğunu” savundu. Emniyette yapılan atama ve görevden almaları ise “benim tasarrufumda değil” dedi.
Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu iddiaların; benimle hiç alakası olmayan gündüz gece rüya tabirine benzer. Kolluk kuvvetlerinde polislerin, amirlerin… müdürlerin atamalarıyla ilgili tasarruflar oldu. Bunların benimle bir ilgisi yok. Bu tasarrufları ben yapmadım. Bunu İçişleri Bakanı yaptı. Bu tasarrufların hepsi uygun tasarruflardır. Bir bakan kimle çalışacağını kendi belirler. Bir emniyet müdürü hangi kadroyla çalışacağını kendi belirler. Bu dünyanın her yerinde aynıdır. Bütün dünyada aynıdır. Rutin ve usulüne uygun yapılan işleri 17 Aralık’a dayandırmak doğru değil.”

Bozdağ, Başkanı olduğu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda yapılan atama ve değişikliklerinde hukuka ve usule uygun yapıldığını savundu. HSYK’nın nasıl çalıştığına ilişkin teknik bilgi sundu. Özellikle son yapılan HSYK kadrolarıyla ilgili olarak Bozdağ, “Kanuna ve teamüle aykırı bir durum yoktur. Onun için iddialar asılsızdır. Hukuk, rüya tabirleri üzerinden değil, somut deliller üzerinden yapılır. Bizim yaptığımız hukuka uygun bir düzenlemedir” diye konuştu.

“HİÇ BİR SAVCIYA SORUŞTURMANIN ÜZERİNİ KAPATIN DEMEDİM
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kendisi hakkında fezleke hazırlanmasına da neden olan, “savcılara; 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili müdahale ettiği” iddialarına şöyle yanıt verdi:
“Ben, Adalet Bakanı olarak hiçbir Cumhuriyet Başsavcısına ya da cumhuriyet savcısına ‘soruşturmanın üzerini örtün, kapatın’ demedim. Dediğimi iddia ediliyorsa; ispat edilmesi lazım. Daha öncede söyledim. Bunu yapan namussuz şerefsizdir. Ama bunu ispat etmeyenler de namussuz şerefsizdir. Soruşturmalar elbette usul çerçevesinde yürütülmelidir. Soruşturmanın gizliğinin ana bir nedeni de; insanların masumiyetini, onurunu… korumak ve kollamaktır.”
Adalet Bakanı, 17 Aralık’ta yapılan operasyonun gizliliğinin ihlal edildiğini bir kez daha dile getirerek, soruşturma aşamasında “hassasiyet” gösterilmediğini ifade ederek, “Geçmişte de buna benzer soruşturmanın ihlali nedeniyle nice yargısız infazlar yapıldı insanlar sanık olmadan mahkum edildi” şeklinde konuştu.

4 ESKİ BAKANLA İLGİLİ FEZLEKELER
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından 4 savcılığın hazırladığı 4 eski bakanla ilgili fezlekeleri inceledikten sonra iade ettiği yönündeki iddia ve eleştirilere de yanıt verdi. İddiaların tamamının “yalan ve yanlış” olduğunu kaydeden Bakan Bozdağ, fezlekelerin geliş ve iade tarihlerini açıklarken, “Adalet Bakanı bu fezlekeleri 45 gün tuttu” şeklindeki iddialarında asılsız olduğunu kaydetti. Bakan Bozdağ, “Bizim yaptığımız iş usule uygundur. Bizim bu fezlekeleri inceleme yetkimiz yok. Sanki fezlekeleri incelemişiz gibi gösteriliyor. Bu dosyaların ağzı açılmadan iade edilmiştir. Bu fezlekelerin direk Meclis’e gitmesi gerekiyordu. Biz de bunu yaptık. Savcılık Meclis’e göndersin diye iade ettik” diye konuştu. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kutular açıldı, yolsuzluk paraları etrafa saçıldı

SONRAKİ HABER

Eskişehirspor - Kasımpaşaspor: 0 -0

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...