01 Mart 2014 20:13

Kutular açıldı, yolsuzluk paraları etrafa saçıldı

Antep'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarına ve yolsuzluklara karşı binlerce kişi sokağa çıkarak, tepkilerini dile getirdi.

Kutular açıldı, yolsuzluk paraları etrafa saçıldı
Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Antep’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarına ve yolsuzluklara karşı binlerce kişi sokağa çıkarak, tepkilerini dile getirdi. Antep sokaklarını sık sık “Hükümet istifa”, “Hırsız var” sloganları inleten kitle, yolsuzluk kutularını açarak, kutular içindeki paraları etrafa saçtı.
Gaziantep Emek ve Demokrasi Platformu çağrısıyla Kırkayak Parkında bir araya gelen binlerce kişi, “Yalana, talana, çalmaya hayır, hükümet istifa” pankartıyla yürürken, “Rüşvet, yolsuzluk düzeni yıkılsın. Çözüm halk demokrasisi”, “Alo babacığım biz hırsız mıyız? Hayır oğlum biz çalmadık onlar verdi”, “Alo babacığım o kadar ihale verdik, kıyak geçtik. Rüşvette mi almayalım”, “Oğlun da montaj mı”, “ gibi çeşitli dövizler taşındı. Antep sokaklarında “Hükümet istifa”, “Hırsız var”, “Hırsız Tayyip”, “Hırsızlardan hesabı halk soracak”, “Bu daha başlangıç mücadele devam”, “En büyük yolsuzluk askeri ücrettir” sloganlarıyla Balıklı Parkına yürüyen binlerce kişiye, çevreden vatandaşlarda destek verdi. Balıklı Parkında açıklama öncesi içinde dolarlar olan ayakkabı kutularının içerisindeki paralar etrafa saçılarak, hükümetin yaptığı yolsuzluğa dikkat çekildi.

HALKIN ADALETİ TECELLİ EDECEK
Balıklı Parkında ilk olarak söz alan EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen, son günlerde hükümet içinde peş peşe çıkan yolsuzluklara dikkat çekti. Başbakan’ın oğluyla yaptığı telefon görüşmesinde ‘Paraları sıfırlayalım’ diyaloguna vurgu yapan Türkmen, “İçerdeki hırsızları sıfırladılar ve Başbakan ‘adalet yerini buldu’ dedi. Onların adaleti hırsızları serbest bırakmakmış. Ama halkın adaleti bu değil. Halkın adaleti tecilli edecek. Biz bu yağma, hırsızlık, yolsuzluk düzenini sıfırlayana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. Başbakan’ın yolsuzluklarını yalanladığını söyleyen Türkmen, “Sizin tek günahınız yolsuzluk değil ki. Siz gençlerin, Roboskî’nin, katilisiniz ve katillerin koruyucususunuz. Amerika işbirlikçisisiniz” dedi.

‘HÜKÜMET İSTİFA ETMELİ’
Türkmen’den sonra Emek ve Demokrasi Platformunun ortak açıklamasını Tümbel-Sen Şube Başkanı Bekir Hançerkıran okudu. Bakan ve bakan çocuklarının kimlerden nasıl ve ne karşılığında rüşvet aldıklarını, bu rüşvetler karşılığında devlet ihalelerinin ve ülke kaynaklarının kimlere nasıl peşkeş çekildiğini, bizzat kendi seslerinden, telefon konuşmalarından dinlediklerini kaydeden Hançerkıran, “Türkiye halkını enayi yerine koymaya çalışıyorlar. “Pararel yapı” ve “Darbe girişimi” söylemleriyle bir kez daha mağdur edebiyatı yapılarak kendi pisliklerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar” dedi. Başbakan Erdoğan’ın, ailesinin, partisinin ve iktidarının gırtlağa kadar yolsuzluk batığına batmış olduğunu dile getirenHançerkıran, “Gerçeklerin açığa çıkması için hükümet derhal istifa etmelidir. Soruşturma ve yargılamanın önündeki engeller kaldırılmalı, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere yolsuzluklara bulaşmış herkes yargılanmalı ve mal varlıklarına el konulmalıdır. Hükümetin yolsuzlukların üstünü örtmek üzere çıkardığı İnternet, HSYK ve MİT Yasası derhal iptal edilmelidir” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Adana sözleşmesi adaylara sunuldu

SONRAKİ HABER

Bozdağ\'a göre Bakanlıkta kadrolaşma \'doğal bir şey\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...