01 Mart 2014 19:37

Fenerbahçe'ye 'Mustafa Kemal' ve 'Taksim' cezası

TFF'nin 'siyasi sloganlara ceza vermiyoruz' açıklamasına, Fenerbahçe Spor Kulübü, internet sitesinden yayınladığı belgeyle cevap verdi. Sitede yayınlanan gözlemci raporunda, 30 bin kişinin 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz' ve 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı attığı belirtiliyor.

Fenerbahçe\'ye \'Mustafa Kemal\' ve \'Taksim\' cezası
Paylaş

Fenerbahçe Spor Kulubü, TFF'nin 'siyasi sloganlara ceza vermiyoruz' duyurusuna internet sitesinden yayınladığı belgeyle cevap verdi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu dün bir basın toplantısı düzenlemiş ve siyasi sloganlar nedeniyle TFF'nin kulübe ceza verdiğini iddia etmişti. Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu da Saracoğlu tribünlerinde taraftarların attığı “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganının suçmuş gibi gösterilip, gözlemci raporlarında yer aldığını söyleyip, bu duruma tepki göstermişti.

Bu açıklamalar üzerine bugün TFF, hiçbir spor kulübünün, tribünlerden yükselen siyasi ve sosyal sloganlar sebebiyle PFDK’ya sevk edilmediğini bildiren bir açıklama yaptı.

Akşam saatlerinde ise Fenerbahçe Kulübü resmi sitesinden “Yorumsuz” başlığı altında, “Takımımızın, ligin 21. haftasında Kasımpaşa A.Ş. ile oynadığı maçın Temsilci Raporu’nun 5.sayfasını ekte görüşlerinize ’yorumsuz’ olarak sunuyoruz” diyerek TFF'nin bu açıklamalarına yanıt verdi.

KADIN TARAFTARLAR DA 'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ' SLOGANI ATTI
Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ni konuk ettiği maçta kadın taraftarlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye sloganlar attılar. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle kadın taraftarlar izledi. Karşılaşmanın ilk yarısında da kadın taraftarlar uzun süre "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attılar.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta  Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 2 - 0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin gollerini 57 ve 71. dakikalarda penaltıdan Emre Belözoğlu kaydetti. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle puanını 51'e yükseltirken, Ankara temsilcisi 25 puanla 14. sırada kaldı. (DHA)

TARAFTARLAR TFF'Yİ PROTESTO ETTİ
Öte yandan TFF ve kurallarını protesto etmek için Fenerbahçeli bir grup taraftar, federasyonun İstinye'deki binası önüne geldi. İstinye Park'ta toplanıp TFF aleyhinde sloganlar atarak kuruma doğru yürüyüşe geçen Fenerbahçeli taraftarları kurumun önünde yoğun polisiye önlem alan polisler karşıladı. Protestolarına burada da devam eden taraftarlardan bazıları federasyon binasının camlarını kırdı.
Meşaleler de yakan taraftarlar, havai fişek, işaret fişeği ve taş atarak protestolarını sürdürdü. Binaya girmek isteyen taraftarlar kurulan polis barikatını aşamadı. Genç FB Taraftar Grubu'nun sözcüsü Yücel Aslan'ın okuduğu bildiriden sonra taraftarlar dağıldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek ve Gül mücadelemiz 157 yaşında

SONRAKİ HABER

\'Hükümeti sıfırlıyoruz\' eylemlerine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...