14 Haziran 2011 08:41

Ritimciler Gökçeada’da buluşuyor

Dünyaca ünlü darbuka üstadı Mısırlı Ahmet ve Galata Ritimhanesi, gelenekselleşen ritim ve sanat kampını; eşsiz doğası, tarihi dokusu ve deniziyle ünlü Gökçeada’ya taşıyor.Her yaz doğa içinde gerçekleştirilen Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı, bu yıl Gökçeada Belediyesi ve Gökçeada Kaym

Ritimciler Gökçeada’da buluşuyor
Paylaş

Her yaz doğa içinde gerçekleştirilen Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı, bu yıl Gökçeada Belediyesi ve Gökçeada Kaymakamlığı’nın katkı ve desteği ile 9 -24 Temmuz tarihleri arasında Saklı Liman – Gökçeada ‘da yapılıyor. Kamp süresince Mısırlı Ahmet başta olmak üzere Kostas Anastasiadis (ritim armoni ve davul), Cristiane Azem (latin, flamenko, oryantal dans), Bahar Sarah (dans avangarde), Hamit Demir (yaratıcı drama), Mustafa Canyurt (seramik atolyesi), bunun yanı sıra yoga, kukla yapımı, kumaş boyama atölyeleri de düzenleniyor.

Geçen yıl yapılan Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı’na dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinden 146 kişi katılmıştı. Kamp sonundaki sahne performansı gecesine Tuncel Kurtiz şiirleriyle katkı sunmuştu. Bu yıl Gökçeada Saklı Liman’ da düzenlenecek Mısırlı Ahmet 4. Ritim ve Sanat Kampı “son gecesi”, geçen yıl olduğu gibi sürpriz konuk ve sanatçılarla birlikte ada halkına ve herkese açık bir festivale dönüşecek.

Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı, daha önce hiç ritim çalmamış veya hiçbir sanatsal faaliyette bulunmamış olanlar, sanatsal aktivitelerini geliştirmek isteyen amatörlerin yanı sıra, profesyonel sanatçılar için de eşsiz bir üretim olanağı sunuyor. Çocuklara yönelik sanatsal atölye çalışmaları ise hem çocukların sanatla tanışması hem de yaşıtları ile kaynaşması açısından kaçırılmayacak bir fırsat. MısırlıAhmet Ritim ve Sanat kampı ortak üretime, yenilenmeye, tatile, iç sanata ve herkesi kendi ritmini bulmaya davet ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatma, Ali ve diğerleri ilk defa Türkçe’de

SONRAKİ HABER

Lübnan’da hükümet kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...