14 Haziran 2011 08:30

Arınç: Türkiye’de basına müdahale yok!

İngiliz The Guardian gazetesine yazan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de basına müdahalenin olmadığını iddia etti. Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında tutuklanan gazetecilerin, meslekleri sebebiyle değil hükümete karşı darbe girişiminde bulunmak suçlamasıyla tutuklandıklarını belirten Arınç

Arınç: Türkiye’de basına müdahale yok!
Paylaş

Hükümetin seçim sonrasında muhalefetle uzlaşma arayacağını söyleyen Arınç, yazısında ayrıca “darbeler döneminin kapandığını işaret eden bu tarihi seçimler gelişmiş demokrasiler kulübüne girmeye hazır olduğumuzu gösteriyor” dedi. Bülent Arınç yazısında ayrıca yeni meclisin hazırlayacağı anayasanın tüm vatandaşların sahiplendiği bir metin olacağını söyledi.

YARGILANANLAR GAZETECİ DEĞİL DARBECİ

Devlet bakanı yazısının bir kısmında da AKP hükümetine yöneltilen muhalif basını susturma suçlamaları hakkında şu ifadeleri kullanıyor: “Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında tutuklanan gazetecileri, hükümetin muhalif sesleri bastırması olarak adlandırmak gerçeği çarpıtmaktır. Bu kişiler gazetecilik meslekleri sebebiyle değil hükümete karşı darbe girişiminde bulunmak suçlamasıyla tutuklandılar, ve yasal sürece hükümetin müdahalesi söz konusu değildir. Ancak biz de uzayan tutukluluk sürelerinden memnun değiliz ve bir an önce yargılanmalarını diliyoruz.

Bugün Türkiye’deki kitapçılarda, cumhurbaşkanımıza başbakanımıza hakaretler içerenler de dahil olmak üzere, muhalif yayınlar bulmak mümkün.

Bu yayınların bazıları, onların aslında Yahudi ya da Ermeni olduğunu iddia ediyorlar. Dahası, her gün hükümete tehditler savuran medya organları da var. Bunların hiçbiri yasaklı değil ve yargılanmıyorlar.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şık ve Şener 100 gündür cezaevinde

SONRAKİ HABER

Fatma, Ali ve diğerleri ilk defa Türkçe’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...