01 Mart 2014 13:10

'Erdoğan'dan sandıkta da hesap soralım'

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, ortaya çıkan yolsuzluk skandallarına tepki göstererek, 'Hem Erdoğan'dan sandıkta hesap sormak gerekir, hem de bu seçim döneminde Erdoğan'a eskiden oy vermiş yurttaşlara bunları anlatmak gerekir' dedi.

\'Erdoğan\'dan sandıkta da hesap soralım\'
Paylaş

HDP Bağcılar Belediyesi Eş Başkan adayları Gögercin Turan ve Fırat Epözdemir seçim çalışmaları kapsamında Van Çataklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen halk toplantısına katıldı. Toplantıya onlarca yurttaşın yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, HDP'nin Esenyurt Belediyesi Eş Başkan Adayı Cüneyt Canişli, Van Çataklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Süpürgeci, Van Gevaş Derneği ve Van Erciş Derneği başkan ve üyeleri de katıldı. Saygı duruşu ile başlayan toplantıda ilk sözü HDP Bağcılar Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Epözdemir aldı.

'30 MARTTA HIRSIZLARA DUR DİYELİM'

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin bir referandum niteliğinde olduğunun altını çizen Epözdemir, seçimin başta Kürt halkı olmak üzere bütün ezilen halkların özgürlüğü için önemli olduğunu söyledi. Epözdemir, " Eğer biz 30 Mart'ta bunlara dur demezsek, yolsuzluklarına göz yummuş oluruz. Onlar ise bu ortaya çıkan hırsızlıklarının üstünü kapatıp hırsızlık yapmaya devam edeceklerdir" şeklinde konuştu.

'ŞİMDİ SIRA METROPOLLERDE'

BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül ise, Van denildiğinde ilk akla gelenin Zilan katliamı olduğunu belirterek, "Zilan katliamında 'biz Kürt halkını bitirdik üstün beton döktük' dediler. Ama Vanlılar yine ayakta ve direnmeye devam ediyor. Demek ki kazanan yine halk olmuştur" dedi. "Devletin Kürdistan'da yaptığı bütün katliamlara rağmen halkın mücadelesi önünde duramadı" diyen Bingül, "Şimdi sıra metropollerde kazanma dönemi. Bize bu acıları yaşatanlara 30 Mart'ta metropollerde de dur diyeceğiz" diye konuştu.

'BU HÜKÜMETTEN ARTIK KURTULMAMIZ GEREKİR'

HDP Milletvekili Levent Tüzel de, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında ortaya çıkan telefon konuşmalarına değinerek, "Bu hükümetten artık kurtulmamız gerektiğini görmemiz gerekiyor" dedi. Başbakan'ın ortaya çıkan telefon görüşmesi ile ilgili " Başbakanı dinlemek suçtur" diyerek yolsuzluğun üstünü kapatmak istediğini vurgulayan Tüzel, "Dinlemek suçtur doğrudur ama o 1 milyar dolar olduğu söylenen parayı devletten halktan gizlemek suç değil mi? Başbakan suçun büyüğünü yapmıyor mu?" diye sordu. Başbakan'ın "Bir hesap varsa 30 Mart'ta hesaplaşalım" sözünü hatırlatan Tüzel, "Yani beni bir daha seçerseniz 'ben bu hırsızlığı yapmaya devam ederim' diyor. Onun için bu seçimler önemli bir kez daha güç alırsa bu ülkede yolsuzluk ve hırsızlığa devam eder" dedi. Tüzel son olarak, "Hem Erdoğan'a sandıkta hesap sormak gerekir, hem de bu seçim döneminde Erdoğan'a eskiden oy vermiş yurttaşlara bunları anlatmak gerekir" şeklinde konuştu.

Tüzel'in konuşmasının ardından toplantı yurttaşların sorunlarını aktarması ve soruları ile son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Newroz şarkısı nedeniyle adaylığı düşürüldü

SONRAKİ HABER

Rusya, Kırım\'a askeri müdahale kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...