14 Haziran 2011 08:19

Yaz yağmuru hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul’da aniden bastıran yağmur, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Özellikle Bağcılar, Başakşehir, Mecidiyeköy ve Küçükçekmece’de bazı yollar göle döndü.Mecidiyeköy’de Zincirlikuyu istikametindeki yol, adeta küçük bir dereyi andırdı. Yağmurdan en çok e

Yaz yağmuru hayatı olumsuz etkiledi
Paylaş

Mecidiyeköy’de Zincirlikuyu istikametindeki yol, adeta küçük bir dereyi andırdı. Yağmurdan en çok etkilenen motosiklet sürücüleri oldu. Sürücüler, köprü altına sığınarak yağmurun dinmesini bekledi. Trafikte zaman zaman tıkanmalar oluştu.
Öte yandan, bunaltıcı sıcakların ardından gelen yağmur, İstanbulluları serinletti. Birden bastıran yağmurda ıslanmak istemeyen vatandaşlar koşarak sığınacak bir yer aradı. Binaların saçaklarına sığınan vatandaşlar da yağmurun dinmesini bekledi.

Meteoroloji yetkilileri, İstanbul’da çarşamba ve perşembe günü de havanın çok bulutlu olacağı, aralıklarla yaz yağmurlarının devam edeceği bilgisini verdi.

İstanbul’da öğle saatlerinde etkili olan yağmur, çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazasına neden oldu. Bir saat içinde onlarca kazanın meydana geldiği Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerindeki kazalarda 20 kişi yaralandı.

Üsküdar’da bir servis minibüsü, kayganlaşan yolda virajı alamayarak devrildi. Harem’den aldığı yolcularını adreslerine götürmeye çalışan Hasan Turan’ın kullandığı servis minibüsü 1.Ordu Komutanlığının yakınlarında takla attı. Kaza sırasında servis aracında bulunan yolcular yola savruldu. Çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Bu arada aynı saatlerde, Üsküdar Nakkaştepe, Kadıköy Bostancı, Ataşehir Küçükbakkalköy ve Ümraniye Şile otoyolu’nda da yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Bu kazalarda da yaralanan 15 kişi Ümraniye Devlet, Fatih Sultan Mehmet ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı.

SANAYİ SİTESİNDEKİ BAZI İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Öğle saatlerinde etkisini arttıran sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. İkitelli Basın Ekspres Kuzey yan yolunun bir kısmını kaplayan yağmur suları nedeniyle bazı vatandaşlar kaldırımda mahsur kaldı. Atatürk Sanayi Sitesi’ndeki bazı iş yerlerini su bastı.

Aniden bastıran yağmurun su giderlerini doldurması ve kanalizasyonla karışması sonucu su seviyesinin yükselmesi araç sürücülerine zor durumda bıraktı. TIR ve kamyonların geçebildiği yolda binek otomobiller ise ilerlemekte zorlandı.
Yağmurun etkili olduğu ilçelerden Bağcılar ve Başakşehir’deki bazı iş yerleri de nasibini aldı. Baskın yaşanan iş yerlerindeki sular, itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilmeye çalışıldı. Bazı iş yerlerindeki vatandaşlar da ellerine aldıkları fırça ve kovalarla su tahliyesine girişti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Şırnak’ta faşizm uygulandı

SONRAKİ HABER

Yeşil Kart sahtekarlık kapısı haline geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...