01 Mart 2014 06:00

Greif işgalini destekliyoruz

Fabrikada yaşadığımız acımasız koşulları işleyen bir haberimiz gazetenizde yayınlandı. Öncelikle tüm gazete çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. “Fabrika mı, askeri kışla mı?” haberiniz yüreğimize su serpti bir nebze.

Greif işgalini destekliyoruz
Paylaş

Pelsan Aydınlatma’dan bir işçi

Fabrikada yaşadığımız acımasız koşulları işleyen bir haberimiz gazetenizde yayınlandı. Öncelikle tüm gazete çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. “Fabrika mı, askeri kışla mı?​” haberiniz yüreğimize su serpti bir nebze. O haberden sonra fabrika patronu, müdür ve idari şefler çok ürktüler. Haberin çıkmasında kimin hangi işçinin payı var onu araştırdılar. Ama bir sonuç almadılar. Sadece bazı arkadaşlarımızı açıktan tehdit ettiler. Yani işten atma tehdidini kullandılar. Bu da tutmayınca beklemeye koyuldular. Güvenlik sayısını arttırdılar. Sıkı bir denetim mekanizması geliştirdiler. Sömürü çarkı da, askeri kışla disiplini de devam ediyor.
Ufak tefek bazı iyileştirmeler olmadı da değil. Biz çok tartıştık, çok konuştuk bir karar vardık. Eğer Dudullu OSB’de bir Amerikan şirketi olan, hem de trilyonları kazanan Greif’te DİSK/Tekstil Sendikası örgütleniyorsa biz niye DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasını örgütlemeyelim. Hazır noter şartı kalkmışken, e-devlet şifresiyle sendikaya üye olanağı çıkmışsa biz de bu yolu deneyelim diyoruz. Gazeteniz ve Hayat Televizyonu aracılığı ile Greif’te olup bitenleri öğrendik. Yanı başımızda bir fabrika olmasına karşın bizim Greif’te olup bitenden haberimiz yoktu. Taşeron ve fason üretim sisteminden haberimiz yoktu. Onlarda bizim gibi yılarca çalışıp ancak 1000 lira, 950 lira, 850 lira aldıklarını bilmiyorduk. Bunu bırak Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu Birinci Otomotiv fabrikası hemen yanımızda aynı cadde, sokak arasındayız oradan bile haberimiz yoktu. Kaç kişinin iş kazalarında parmağını kolunu kaybettiğini bilmiyorduk. O fabrikaların işçileri de sizin yaptığınız haberden sonra Pelsan Aydınlatma’da neler olduğunu öğrendi.
İşçi işçiyi örgütlemezse, sendika başka bir sendikanın örgütlenmesine çalışmazsa sonumuz oldukça kötüdür. Sendikalara güvenimiz sarsılsa da, Greif işçilerinin ortaya koydukları işgal ve direniş eylemleri ile aynı paralelde sendikalılaşmayı başarabiliriz. Greif işçileri bizim gibi örgütsüz işçiler içinde direniyorlar. Biz birlik olur, örgütlenirsek yeni Greif direnişleri olur. OSB tam bir sömürü cenneti, biz içiler içinse bir cehennemdir. Sadece cumadan cumaya birbirimizi görüyoruz. Sırtımızda bozanın pişmesini istemiyorsak, o zaman aklımızı başımıza devşirmenin zamanıdır. Greif işçilerinin yanındayız, onların işgal ve direnişini selamlıyoruz. İyi ki evrensel var, iyi ki Hayat Televizyonu var. 

*İstanbul

ÖNCEKİ HABER

Öğle paydosunda seçim tartışması

SONRAKİ HABER

İşyeri temsilcileri yolsuzluğu tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...