28 Şubat 2014 19:23

Polis provokasyonuna suçüstü yapıldı

HÜDA-PAR Urfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Suruç'ta parti binalarının karşısına yazılan "Bijî Serok Apo" yazısının İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis olduğunu açıkladı. Yalçın, olayı aydınlığa kavuşturmak için yaptıkları toplantı öncesinde de

Polis provokasyonuna suçüstü yapıldı
Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesinde polis, Hüda-Par binasının karşısına "Bijî Serok Apo" yazarken, Hüda-Par'lılara yakalandı. Hüda-Par yaptığı basın açıklamasıyla polislerin parti binalarına gidip olayı BDP'nin üzerine atmak için 'Neden onlar yaptı demiyorsunuz' diyerek üyelerini tehdit ettiğini söyledi.

Hüda-Par Urfa İl Başkanı Lokman Yalçın parti binasında basın toplantısı düzenledi. Yalçın, 25 Şubat gecesi saat 23.30 ile 23.40 saatleri arasında yaşanan olayı şöyle özetledi: "İlçe yöneticimiz Salih Ateş, parti binamızdan çıkarken, karşı sokakta (yaklaşık 20 metre ileride) gri metalik renkte Ford Connect marka bir aracın durduğunu görmüş. Biri araçta, diğeri de dışarıda olmak üzere 2 şahıs bulunuyormuş. Bunu fark eden parti üyemiz malum şahsa yaklaşırken, şahsın elindeki sprey boya ile duvara yazı yazdığını görmüş. Malum şahıs fark edildiğini anlayınca elindeki sprey boyaları atıp parti üyesi arkadaşımıza yönelerek, 'Bu yazıyı sen mi yazdın' diye suçu parti üyemize atmak istemiş. Parti üyemiz de yazılan yazıyı okuduğunda 'Bijî Serok Apo' yazısının yazıldığını görünce, malum şahsa yönelerek 'Sen benim hangi partiye mensup olduğumu biliyorsun' deyince, malum şahıs dona kalıyor ve bir şey söyleyemiyor. Üyemiz ayrılırken arkasına tekrar baktığında malum şahsın tekrar sprey boya kullanarak duvarın üzerine yazmış olduğu yazıyı karaladığını görmüş. Duvardaki yazının hali medya ile paylaştığımız fotoğraflarda kayıtlıdır."

Parti yöneticilerinin verdiği bilgilere göre söz konusu şahsın Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğunu söyleyen Yalçın, yapacakları basın toplantısı öncesinde bazı polis memurlarının Suruç'taki seçim bürolarına giderek üyeleri Hüseyin Ateş ile görüşüp, kendisini tehdit ettiklerini de söyledi.

Yalçın, polislerin yaşanan söz konusu yazılama olayı için BDP afişini göstererek 'Neden onlar yaptı demiyorsunuz' dediklerini söyledi.
Bunun bir provokasyon olduğunu söyleyen Yalçın, Suruç Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, Urfa Valiliği'nin ve emniyetinin de bu olay ile ilgili acilen soruşturma başlatması gerektiğini kaydetti.

Yalçın'dan sonra konuşan olayın tanığı Hüseyin Ateş olayların birebir Yalçın tarafından anlatıldığı gibi gerçekleştiğini vurguladı. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'a göre \'Hak yerini buldu\'

SONRAKİ HABER

HDP TMMOB’yi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...