14 Haziran 2011 08:03

‘Erleri komutanları öldürdü’ iddiası

Şırnak’ta nöbet kulübesinde üzerine açılan ateş sonucu yaşamını yitiren komando erler Ayhan Demirci ve Servet Yıldırım’ın komutan ateşi ile öldürüldükleri iddiasına ilişkin mektup, ailesini harekete geçirdi. Demirci ailesi, olayın aslının araştırılması için mahkemeye başvurdu.Askerlerin bir arkadaşı

‘Erleri komutanları öldürdü’ iddiası
Paylaş

Şırnak’ta nöbet kulübesinde üzerine açılan ateş sonucu yaşamını yitiren komando erler Ayhan Demirci ve Servet Yıldırım’ın komutan ateşi ile öldürüldükleri iddiasına ilişkin mektup, ailesini harekete geçirdi. Demirci ailesi, olayın aslının araştırılması için mahkemeye başvurdu.

Askerlerin bir arkadaşı olaydan 4 yıl sonra bir internet sitesine ‘Dost Ateşi neticesinde şehit olan iki aslan’ başlıklı bir mektup göndererek, Demirci ile Yıldırım’ın komutanlarının açtığı ateş sonucu öldürüldüklerini yazdı. Haber üzerine oğullarının arkadaşı ile görüşen Demirci ailesi, elde ettikleri bilgiler doğrultusunda Ereğli Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında konuşan baba Kamil Demirci, “Bugüne kadar çocuğumun teröristler tarafından öldürüldüğünü zannediyorduk. Ama gerçekler öyle değilmiş. Oğlum komutanları tarafından öldürülmüş. Suçlular cezasını çeksin” dedi. Baba Demirci savcılığa verdiği dilekçesinde Dönemin Tabur Komutanı H.T., rütbelilerden E.U.Ö, S.K., M.K. ve suça iştirakçi olan şüphelilerden şikayetçi olduğu dilekçesini verdiğini söyledi. (Zonguldak/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Sivas’ta çatışma; 3 PKK’li yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Şırnak’ta faşizm uygulandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa