28 Şubat 2014 17:54

Greif işçileri direniş standı

Direnişteki Greif işçileri, Galatasaray Lisesi önünde direniş standı açtı.

Greif işçileri direniş standı
Paylaş

Direnişteki Greif işçileri, Galatasaray Lisesi önünde direniş standı açtı.

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde talepleri karşılık bulmadığı için direnişe geçen Greif işçileri, Greif Hadımköy ve Dudulu fabrikalarında başlattıkları direnişlerinin 19'ncu gününde Galatasaray Lisesi önünde direniş standı kurdu. Standın kurulması öncesinde işçiler tarafından basın açıklaması yapıldı. "İşgal, grev, direniş" pankartının açıldığı açıklamada sık sık "Kahrolsun paralı kölecilik düzeni" ve "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları atıldı.

İşçiler adına açıklama yapan Coşkun Alsaç, direnişe başladıkları günden beri sürekli Greif patronunun yönlü saldırılarına maruz kaldıklarını belirterek direniş iradelerini kırmak için hayata geçirilen kirli oyunları boşa düşürdüklerini söyledi. Yasal sürece bağlı kalmadıklarını söyleyen Alsaç, sermayenin örgütlülüklerini dağıtmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Alsaç, TİS'e bağlı haklarının yanı sıra taşeronluğun kaldırılmasını istediklerini de söyledi.

Sendikal alandan kendilerine çok sınırlı desteğin geldiğini söyleyen Alsaç, bazı sendikal güçlerin de kendilerine karşı gericilik sergileyerek açık ve gizli bir şekilde karalama propagandası yürütmekte olduğunu belirtti. Alsaç, "Bizim tek derdimiz sınıfımızın haklı davasını büyütmek ve sendikaları bürokratların çiftlikleri olmaktan çıkartmak için işçi sınıfının taban iradesinin açığa çıkmasını sağlamaktır" dedi. Alsaç, sendikalara, sanatçılara, aydınlara, yazarlara seslenerek direnişlerine destek vermelerini istedi.

Basın açıklamasının ardından Greif işçileri, 3 gün devam edecek direniş standı açıp, destek için imza topladı. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

\'Cezaevindeki onlarca mahpus ölüm döşeğinde...\'

SONRAKİ HABER

Yanukoviç: Parlamento meşru değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...