28 Şubat 2014 17:33

Bölgede BDP’ye büyük ilgi

Yerel seçim çalışmaları kapsamında büro açılışları, köy ve mahalle toplantıları, esnaf ziyaretleri gerçekleştiren BDP, bölge illerinde yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Bölgede BDP’ye büyük ilgi
Paylaş

Yerel seçim çalışmaları kapsamında büro açılışları, köy ve mahalle toplantıları, esnaf ziyaretleri gerçekleştiren BDP, bölge illerinde yoğun ilgiyle karşılanıyor.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde ve Kars’ta esnaf ziyaretleri, Patnos’ta mahalle toplantıları, düzenleyen BDP belediye eş başkan adayları halktan destek istedi. Muş’ta gerçekleşen esnaf ziyaretine katılan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik daha sonra yüzlerce kişinin katıldığı halk toplantısında halka seslendi. Yerel seçimlerin demokratik çözüm sürecinin referandumu niteliğinde olacağını söyleyen Çelik, halka BDP’li adayları desteklemeri çağrısı yaptı. Siirt’tin Eruh ilçesinde seçim bürosu açılışında atılan havai fişekleri gerekçe gösteren polis kitleye müdahale etti. Çıkan arbedede polis havaya ateş açtı. Olaylar büyümeden önlendi.  BDP Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Leyla Akça ise kentteki iş kadınlarıyla bir araya geldi. Urfa’nın merkez ilçesi Karaköprü’de ilçeye bağlı çok sayıda köyü arda arda ziyaret eden BDP’li belediye başkan adayları köylerde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Ziyaretler sırasında konuşan BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, “Gelin artık oyları makarnacılara, kömürcülere değil kendimize verelim. Artık sistem partilerinin bizi sömürmelerine izin vermeyelim” dedi.
Urfa Siverek, Eyyübiye, Halfeti, Birecik ve Viranşehir ilçelerinde de yüzlerce kişinin katıldığı seçim bürosu açılışları yapıldı.
Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü ve Çalışkan beldelerini ziyaret eden BDP’liler coşkuyla karşılandı. Çalışkan’da evlerin dam ve balkonlarını dolduran yüzlerce kişiye seslenen BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Bu yıl Kürt halkının özgürlük yılı olacak. Demokratik özerkliliği inşa etme zamanı geldi” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Urla\'da yaşananlar sıradan bir halk tepkisi değil’

SONRAKİ HABER

\'Bu polis ya beleşçi, ya kaçak\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...