28 Şubat 2014 17:24

‘Urla'da yaşananlar sıradan bir halk tepkisi değil’

HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Urla'da yaşananların sıradan bir halk tepkisinin ötesinde önceden planlandığını ifade etti.

‘Urla\'da yaşananlar sıradan bir halk tepkisi değil’
Paylaş

HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Urla'da yaşananların sıradan bir halk tepkisinin ötesinde önceden planlandığını ifade etti.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, İzmir'in Urla ilçesinde seçim bürosu açılışı yapmak isteyen partililere yönelik iki kez gerçekleşen saldırıya ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. 23 Şubat Pazar günü HDP Urla İlçe binası açılışında önceden hazırlanmış ırkçı saldırılarda dördü ağır dokuz arkadaşlarının yaralandığını ifade eden Uğur, saldırıların organize olduğuna dikkat çekti.

Uğur şunları belirtti: "İki aracımızdan birisi de kullanılamaz hale getirilmiştir. Üzülerek söylüyoruz ki Urla'da tezgâhlanan Gladyo provokasyonu devam etmektedir. 27 Şubat Perşembe günü Urla'da çalışmalarımızı devam ettirmek ve başlatamadığımız seçim çalışmalarını başlatmak üzere, önceden emniyet tedbirleri alınacağı sözüyle ilçeye gittik. Maalesef polis bir kez daha bize yöneltilecek saldırılara karşı değil de, Urla'nın girişinde bize karşı barikat kurmuştur. İki TOMA aracı, bir akrep, çok sayıda çevik kuvvet, özel hareket polisleri ve sivil polisler önümüzü keserek, saatlerce şehre girişimizi engelleyerek Urla merkezde faşistlerin toplanmasına imkan yaratmışlardır. Okullar tatil edilip, camilerden anonslar yapılmış, bu suretle bütün Urla'nın dikkati olumsuz bir şekilde bize yöneltilerek devlet eliyle bir provokasyon yaratılmıştır."

TAHRİK DEVAM ETTİ

İçinden geçtiğimiz bu hassas günlerde Gladyo yapılanmasının bu oyununu boşa çıkarmak için, Urla girişinde iki bin kişi ile, kent merkezinde de HDP ve BDP eş başkanları olarak bir açıklama yaparak ilçeden ayrıldıklarını ekleyen Uğur, "Konvoyumuz Güzelbahçe'ye geldiğinde ise kitlemizin MHP, İşçi Partisi, DSP seçim bürosu önünde bulunanlarca el kol hareketlerine, küfürlere ve araçlarımıza tekme atılmasına maruz kalmasından kaynaklı istenmeyen olaylar yaşanmıştır.Tüm bu yaşananlardan üzüntü duymaktayız ve tekrarlanmamasını arzu etmekteyiz. Kendi taraftarlarımızdan gelebilecek herhangi bir partinin seçim çalışmasının engellenmesi gibi davranışlara da asla müsaade etmek gibi bir tutumumuz olamaz. Öte yandan, halkımız da şayet dünkü olaydan herhangi bir zarar görmüşse özür dileriz" dedi. (İZMİR)
 

ÖNCEKİ HABER

Roboski için adalet arayışı

SONRAKİ HABER

Bölgede BDP’ye büyük ilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa