28 Şubat 2014 17:13

Hemşireyi güldü diye darp ettiler

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan hemşire Bahar Turan, hasta yakınları tarafından darp edildi. Asansör içinde darp edilen Turan suç duyurusunda bulundu.

Hemşireyi güldü diye darp ettiler
Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan hemşire Bahar Turan, hasta yakınları tarafından darp edildi. Asansör içinde darp edilen Turan suç duyurusunda bulundu.

Uzun süredir dâhiliye servisi yoğun bakım ünitesinde yatan hastanın hayatını kaybetmesi üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü hastanın yakınları hemşire Bahar Turan’ı darp etti. Arkadaşıyla öğle yemeğinden dönen Bahar Turan, aynı asansöre bindiği hasta yakınları tarafından asansör içinde kaburgasına sert bir şekilde vurularak darp edildi.

Hemşire durumu güvenliğe ve polise ileteceğini söylediğinde ise polisleri çağırsa bile bir şeyin olmayacağını söyleyen hasta yakınları hemşirenin üstüne yürüyüp hakaret ettiler.
Hemşire Turan olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunda, darp eden kişilerden birinin daha önce de aynı suçtan hapis yattığı ve denetimli serbestlikten yararlandığı ortaya çıktı. Saldırganlara kendisini neden darp ettiklerini soran Turan’a asansörde gülmesi sebep gösterildi.  

‘SAĞLIK BAKANLIĞI SORUMLU’

Hastanede görüştüğümüz hemşire Bahar Turan, sağlık çalışanlarının diğer meslek gruplarına göre 16 kat daha fazla şiddete maruz kaldığını belirterek, bu duruma yönelik bir kanıksamanın olduğunu bunun sebebinin de örgütsüzlük olduğunu vurguladı.    

Sağlık çalışanlarının güvenliğinin, hastane yönetiminin ve Sağlık Bakanlığının sorumluluğunda olduğunu belirten Turan, “Şiddet olaylarını yok saymaya, yaşanmamış gibi davranmaya kimsenin hakkı yoktur. Saldırı aslında hepimize yapılmıştır. Adalet yerini buluncaya kadar, hakkımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ

SES, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Klinikler önünde Bahar Turan’a yönelik şiddet olayını protesto etti. Açıklamaya, hastane çalışanlarının yanı sıra hasta ve hasta yakınları da katıldı. Basın açıklamasını okuyan SES işyeri temsilcisi Günseli Uğur, hemşirelerin yüzde 70’ten fazlasının mobinge maruz kıldığını ifade etti. Uğur, kamu ve özel ayrımı olmadan her düzeydeki sağlık kurumunda, tüm sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını belirtti. Uğur, yaşanan olayın sağlık emekçilerine yönelik şiddet olmakla beraber aynı zamanda kadına yönelik şiddet sorunu olduğunu dile getirdi. Uğur, sağlık ve sosyal hizmetleri kolunda emekçilerin yüzde 65’inin kadın olduğunu söyleyerek, “İş kolundaki tüm meslek gruplarından her 3 kadından biri iş yerinden şiddete maruz kalmaktadır. Sağlık emekçilerine ve kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yurttaş Kazım’dan HES’çilere ikinci dava

SONRAKİ HABER

Roboski için adalet arayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...