28 Şubat 2014 16:44

Yurttaş Kazım’dan HES’çilere ikinci dava

HES’lere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Kazım Delal, namı değer Yurttaş Kazım, şimdi de Andon’a HES kurmak isteyen Rize Belediyesi’ne karşı mücadele ediyor.

Yurttaş Kazım’dan HES’çilere ikinci dava
Paylaş

Vural NASUHBEYOĞLU
Rize

Ahırdaki ineğini satarak açtığı davalarla HES şirketlerini köyünden kovdu. HES’lere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Kazım Delal, namı değer Yurttaş Kazım, şimdi de Andon’a HES kurmak isteyen Rize Belediyesi’ne karşı mücadele ediyor. Rize Adliyesi önünde açıklama yapan Yurttaş Kazım, HES yapmak isteyen şirketleri tek tek kovduğunu hatırlatarak Rize Belediyesi’ne HES yapımı için izin vermeyeceğini söyleyerek valilik ile yapılan  HES protokolünü yırttı. Yurttaş Kazım açıklamanın ardından adliyeye girerek Rize Belediyesi hakkında ikinci kez dava açtı.
‘Derebeylerine HES baronlarına geçit yok’ başlıklı gazete küpürlerinden oluşan bir dövizle Rize Adliyesi önüne gelen Yurttaş Kazım, Rize Belediyesi’nin Büyük Andon içme suyu tesislerine HES yapmaya çalıştığını belirterek “Belediye’ bu iş çok para getirecek’ diyor. Rize Belediye başkanının kabadayı gibi davranarak haksız hukuksuz bir biçimde köyümüze saldırıyor” dedi.  Rize İdare Mahkemesi’nin verdiği mücadele sonucu HES yapmak isteyen şirketlerin ruhsatının iptal edildiğini ve bu şirketlerin Andon’dan çekip gitmek zorunda kaldığını hatırlatan Yurttaş Kazım,  şöyle konuştu: “Şimdi de Rize Belediyesi, Andon’un suyuna göz dikti. Valilikle protokol yapılmış ve Andon’a HES yapacağım diyor. Ancak bir HES için en az 200 ÇED raporu gerekiyor ama bunlar kaçamak yollarla bu işi yapmak istiyorlar. Sen oraya hiçbir şey yapamazsın. Ben Rize’nin suyunu vermişim. O su kıyamete kadar içilecek.”

ÖNCEKİ HABER

‘Kadınlar intihar etmiyor intihara sürükleniyor’

SONRAKİ HABER

Hemşireyi güldü diye darp ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...