14 Haziran 2011 07:56

‘Keriz silkeleme’ davaları sürüyor

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), Temmuz 2006’da 131 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan ‘Keriz silkeleme operasyonu’ davalarının devam ettiğini açıkladı.SPK’dan yapılan açıklamada, borsa operasyonu ya da ‘keriz silkeleme’ adıyla kamuoyuna yansıyan davanın İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan ilk dere

‘Keriz silkeleme’ davaları sürüyor
Paylaş

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), Temmuz 2006’da 131 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan ‘Keriz silkeleme operasyonu’ davalarının devam ettiğini açıkladı.

SPK’dan yapılan açıklamada, borsa operasyonu ya da ‘keriz silkeleme’ adıyla kamuoyuna yansıyan davanın İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan ilk derece yargılamasında, sanıkların büyük çoğunluğu hakkında beraat kararı verildiği belirtildi. Bu karar üzerine konunun medyada Sermaye Piyasası Kurulu’nca yapılan bir denetim ve yapılan suç duyurusunun beraat kararı ile sonuçlandığı şeklinde yer yanlış anlaşılma olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu davanın, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçları ile nitelikli dolandırıcılık suçlarını düzenleyen 220/1 ve 220/6 ve 158/1(d) maddeleri uyarınca açıldığına işaret edilerek, “Dava konusu fiiller 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nda düzenlenen fiiller olmadıkları gibi, söz konusu davaya esas teşkil etmek üzere Kurulumuzca herhangi bir inceleme veya denetim yapılması da söz konusu değildir.” denildi.

PİYASAYI BOZANLARA 13 CEZA DAVASI

Davadaki sanıkların gerçekleştirdikleri piyasa bozucu işlemlerine karşı SPK tarafından yapılan suç duyuruları neticesinde 13 ceza davası açıldığına vurgu yapılarak, şunlar dile getirildi:

 “Açılan davalardan 4 adedinde ilk derece mahkemeleri tarafından mahkûmiyet kararları verilmiş olup, diğer davaların yargılaması ise devam etmektedir. Dolayısıyla, kamuoyuna yansıyan davanın Kurulumuz görev alanındaki herhangi bir işlemle ilgisi bulunmamaktadır. SPK’na aykırılık teşkil eden fiiller bakımından ise konu yargıya intikal ettirilmiş, açılan 13 davanın 4 tanesinde mahkûmiyet kararı verilmiş olup, diğer 9 davanın yargılaması halen devam etmektedir.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Tavuk eti ve yumurta üretimi azaldı

SONRAKİ HABER

SGK’dan 5 günlük ek süre

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...