28 Şubat 2014 06:00

Fenerbahçe Ülker Arena’da kritik maç

Euroleague’de Top 16 heyecanı devam ediyor. Normal sezonda gösterdiği performansla alkış toplayan Fenerbahçe Ülker, Top 16’da düşüşe geçse de son 3 maçtaki oyunu ve geçtiğimiz hafta Caja Laboral’i 98-64 yenmesiyle Top 8’e kalma yolunda ilerliyor.

Fenerbahçe Ülker Arena’da kritik maç
Paylaş

Euroleague’de Top 16 heyecanı devam ediyor. Normal sezonda gösterdiği performansla alkış toplayan Fenerbahçe Ülker, Top 16’da düşüşe geçse de son 3 maçtaki oyunu ve geçtiğimiz hafta Caja Laboral’i 98-64 yenmesiyle Top 8’e kalma yolunda ilerliyor.

Bu karşılaşma iki takım için de çok kritik. 4 galibiyet ile 4. sırada bulunan geçtiğimiz yılın şampiyonu Olimpiakos, kaybetmesi halinde sarı lacivertlilerle aynı galibiyette olacak ve yerini Zeljko Obradoviç’in öğrencilerine kaptıracak.

Top 16’nın ilk karşılaşmasında, geçtiğimiz yılın MVP’si Vassilis Spanoulis’in 28 sayı 9 asistlik performansıyla Olimpiakos kendi evinde 95 – 82 galip gelen taraf olmuştu. 2009-2010 yılında Olimpiakos ile finale kalmayı başaran Linas Kleiza ise eski takımına karşı ikinci kez forma giyecek. Özellikle Kleiza’ya karşı Olimpiakos’un Bryant Dunston, Brent Petway, Mirza Begic ve Georgios Printezis’in savunmada ve hücumda yakalayacağı performans maçın kaderini belirleyebilir. Bu isimlerin yanı sıra Olimpiakos’ta Vassilis Spanoulis Kostas Perperoglou ve atletic forvet Jamario Moon da maçın gidişatına yön verebilecek isimler.

Oyun içerisinde tempoyu ayarlayan, takımının sıkıştığı anlarda sazı eline alan Vassilis Spanoulis’in ise bugün işi kolay olmayacak. Bo McCaleb, Ömer Onan ve Emir Preldzic ile mücadele etmesi gereken yıldız oyuncunun tempoyu ayarlayabilmesi maçın yine kritik noktalarında olacaktır.
Karşılaşma saat 20.00’de Fenerbahçe Ülker Arena’da oynanacak.

FENERBAHÇE ÜLKER’İN NOTLARI

Koç Obradovic, maçlara toplam 10 farklı oyuncuyla çıktı. Pota altında sakatlıklarla boğuşan sarı lacivertliler Gasper Vidmar’ın da sezonu kapatmasıyla 1982 doğumlu ve 2.09 boyundaki Sekulic’i transfer etti. Sekulic muhtemelen ilk kez bu akşam sarı lacivertli formayı giyecek. İspanya Ligi ekiplerinden Iberostar Tenerife’den transfer edilen pota altı oyuncusu, oynaması halinde 2009’dan sonra ilk kez Euroleague’de forma giyecek.

Takımı sırtlayan Bojan Bogdanovic, parkeye çıktığı her karşılaşmada çift haneli sayılara ulaştı.

Obradovic’in oyun kurucu pozisyonunda en güvendiği isimlerin başında gelen BoMccaleb ise toplam 6 Euroleague maçında çift haneli sayılara ulaştı.
Koç Obradovic, Olimpiakos’un kilit isimlerinden Stratos Perperoglou ile 5 sezon, Spanoulis ile de 2005-2010 yılları arasında ise Panathinaikos’ta çalıştı ve iki isme de mutlak önlem alacaktır.
 

OLİMPİAKOS’UN NOTLARI

Koç Georgios Bartzokas, 12 maçta farklı oyuncularla parkeye çıkarken yalnızca Vassilis Spanoulis her karşılaşmada ilk beş başladı.

Bryant Dunston, maç başına 1.6 blok ortalamasıyla Top 16’nın pota altını karartan ismi olarak dikkat çekiyor.

Kırmızıların, oyun içerisindeki liderlik ve takımın sıkıştığı noktalarda ‘Süper kahraman’ı olarak sorumluluğu alan ismi ise tabii ki Vassilis Spanoulis. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Altın Bamya’yı kim alacak?

SONRAKİ HABER

Verileri buluta yüklemek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...