27 Şubat 2014 19:53

Yatağan’da Başbakana özel karşılama olacak

Yatağan, Milas ve Kemerköy’de özelleştirmeye karşı direnen enerji ve maden işçileri 2 Mart’ta yerel seçim çalışmaları kapsamında Muğla’ya gelecek olan Başbakan Erdoğan’ı karşılamaya hazırlanıyo

Yatağan’da Başbakana özel karşılama olacak
Paylaş

Yatağan, Milas ve Kemerköy’de özelleştirmeye karşı direnen enerji ve maden işçileri 2 Mart’ta yerel seçim çalışmaları kapsamında Muğla’ya gelecek olan Başbakan Erdoğan’ı karşılamaya hazırlanıyor.

Tes-İş ve T. Maden-İş Yatağan şube başkanları yaptıkları ortak açıklamayla 2 Mart’ta Muğla’da olacaklarını duyurdular. Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik’in imzasıyla yapılan açıklamada Başbakanın Muğla’ya son gelişinden bu yana 3 ay geçtiği ancak Hükümetin “ekenomi politikaları gereği” özelleştirme kararının halen sürdüğü belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: “3 ay içerisinde bir operasyona engel olabilmek için nasıl 6000 emniyet müdürü ve emniyet personelinin yerinin değiştirildiğini, savcıların ellerindeki soruşturma dosyaları alınarak nasıl tayin edildiklerini, yargıyı denetim altına almak için HSYK yapısının düzenleyen kanunun, istihbarat devleti oluşturmak amaçlı MİT yasasının, ifade özgürlüğünü kısıtlayan İnternet yasasının nasıl Meclisten geçtiğini, basın özgürlüğünün gazetecilere açılan telefonlarla nasıl baskı altına alındığını, yani imkansızların nasıl başarılabileceğini AKP Hükümeti çok güzel gösterdi. Sadece özelleştirmeler konusunda geri adım atmadı yalnızca firmaların talebi doğrultusunda istemeye istemeye, canları sıkıla sıkıla ihale tarihlerini ertelediklerini söylediler o kadar.”

İşyerlerini sattırmamak konusunda kararlılığın sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Bu nedenle 2 Mart’ta Başbakan Muğla’ya geldiğinde biz de enerji ve maden işçileri olarak orada olacağız ve hükümete en yüksek perdeden sesleneceğiz” dendi. (Muğla/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Savcılık: Bilal Erdoğan\'a ilişkin takip kararı yok

SONRAKİ HABER

PFDK\'dan Fenerbahçe\'ye bir maç saha kapama cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa