27 Şubat 2014 14:54

Anti-Kahraman

Ahmet Sarı, iktidar kavramına karşı geliştirdiği anlayışını çalışmalarında mizahi bir üslupla anlatıyor.

Anti-Kahraman
Paylaş

Derya YILMAZ
İstanbul

Ahmet Sarı, iktidar kavramına karşı geliştirdiği anlayışını çalışmalarında mizahi bir üslupla anlatıyor.
Versus&Karşı Sanat'ta Anti-Kahraman adlı sergisi, tuval üzerine büyük boyutlu akrilik çalışmalar, laviler, tellerle ürettiği işler ve video olmak üzere dört alandan oluşmakta. Sanatçı  mizah ve ironiyi kullanarak yaptığı farklı dillerin kullanıldığı bu çalışmalarının merkezine iktidar eleştirisini koyuyor.
Ben Kahraman Değilim Anti Kahramanım
‘Ben kahraman değilim anti kahramanım’ diyerek kendini tanımlayan Ahmet Sarı’nın 21. Yüzyılda edebi bir tür olan fabl tarzını çağdaş ve kendine has bir yorumla resimsel dile uyarladığını görüyoruz.
Ahmet Sarı’nın anti kahramanları olup biten her şeye öylece görmeden lama kılığında boş bakanlar, faşist iradenin üzerimizdeki sınır tanımaz baskısıyla terbiyesiz terbiye, merkez bankası, ithaf edilmiş domuz kumbara, pedofiliden köklenmiş ataerkilliğin gölgesinde poz veren gelin damat, din tellallarının her ötüşünde altın yumurtlayan tavuk, her an yanı başımızda patlayacak olan insan bomba…
Sergide yer alan doğanın sesini ve görüntüsünü kaydettiği çalışmasında doğayı bakir kimliğiyle huzur seromonilerine itiraz edecek kadar güçlü ve büyük bir iradeye sahip anti kahraman olarak tanımlayan sanatçı birçok sesin yan yana gelmesi sonucu doğanın sessizliğini yüksek sese hatta çığlığa dönüştürmüş.
Ahmet Sarı’nın Versus&Karşı Sanat'ta 11 Şubat'ta açılan Anti-Kahraman adlı sergisi 1 Mart’a kadar ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek.
 

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş: Açlık sınırı bin 130 lira 37 kuruş

SONRAKİ HABER

Adli Tıp: Şahin Öner\'i polis aracı öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...