27 Şubat 2014 14:36

Urla'da seçim bürosunun açılışı iptal edildi

Seçim bürosu açılışı için Urla'ya gelen ancak polis tarafından ilçeye girişleri engellenen HDP'lilerin bekleyişi sürerken HDP'liler seçim bürosunun açılışını iptal ettiklerini bildirdi.

Urla\'da seçim bürosunun açılışı iptal edildi
Paylaş

Seçim bürosu açılışı için Urla'ya gelen ancak polis tarafından ilçeye girişleri engellenen HDP'lilerin bekleyişi sürerken HDP'liler seçim bürosunun açılışını iptal ettiklerini bildirdi.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur "Bugün buraya seçim büromuzu açmaya geldik. Barış oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Urla'ya barışı getireceğiz. Burada yaşananlar utanç kaynağıdır" dedi.

23 Şubat'ta yapılan ırkçı saldırıdan dolayı iptal edilen seçim bürosunun açılışı için Urla'ya konvoyla gelen binlerce HDP'li ilçe girişinde bekletilmeye devam edilmesi üzerine HDP'liler seçim bürosunun açılışını tekrar iptal ettiklerini açıkladı. Polisin sadece 50-100 kişilik bir grubun açılışa katılabileceği yönündeki önerisi HDP'liler tarafından reddedildi. Seçim bürosunun önünde bekleyen kitleyi bilgilendirmeye giden heyetin içinde HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, BDP İzmir il Eş Başkanı Yusuf Kaya, HDP Urla ilçe Başkanı Ali Yıldırım ve İHD gözlemcileri yer aldı.

'BURADA YAŞANANLAR UTANÇ KAYNAĞIDIR'

İlçe girişinde kitlenin bekletilmesi sırasında seçim bürosunun önünde bekleyen kitlenin sayısının da arttığı görüldü. Urla Meydanı'nda bulunan seçim bürosu önünde bekleyen binlerce kişi heyeti karşıladı. Kitleye seslenen HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur "Bugün buraya seçim büromuzu açmaya geldik. Gördüğümüz manzara Türkiye'nin 90 yıllık tekçi zihniyetini yansıtmaya yetiyor. Bu yapılanlar bundan sonraki hiçbir çalışmamıza yansımayacaktır. Bizler bundan sonra daha çok çalışacağız. Barış oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Urla'ya barışı getireceğiz. Burada yaşananlar utanç kaynağıdır. Bu yaşananlar Sivas'ta Maraş'ta yaşandı. Umarız Urlalılar bu yanlıştan dönerler" dedi.

'PROVOKASYONLARA GELMEDİK, GELMEYECEĞİZ'

BDP İzmir il Eş Başkanı Yusuf Kaya ise yaşananların utanç verici olduğunu belirterek, 23 Şubat'ta yaşanan saldırı sonucu yaralanan arkadaşlarının olduğunu hatırlattı. Emniyet'in hiçbir şey yapmadığını, tansiyonun fırlamasına neden olduğunu hatırlatan Kaya, "Bizler bugün buraya binlerle geldik. Ama polis içeriye almadı kitleyi. Size binlerce insanımızın selamını getirdim. Bizler onurlu bir birliğin partisiyiz. Bizler provokasyonlara gelmedik gelmeyeceğiz. 35 yıllık mücadele tarihimiz var. Umarım bir gün özgürlük türkülerini hep birlikte söyleriz. O günlerde çok yakındır" ifadesini kullandı. Konuşmalar esnasında karşıda bekleyen yüzlerce kişilik ırkçı grubun, "Kurtuluş için CHP", "Mustafa Kemal'ın askerleriyiz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak İstiklal Marşı okumaları ve saygı duruşunda bulunmaları dikkat çekti.

GİRİŞTE BEKLEYEN KİTLEYE POLİS MÜDAHALESİ

Ardından heyet Urla'nın girişinde bulunan binlerce kişinin yanına geldi. Burada açıklama yapan Kaya, yaşananları protesto ettikleri için seçim bürosunu açmayacaklarını ve provokasyonlara gelmeyeceklerini söyledi. Binlerce kişi tekrar İzmir'e doğru yola çıktı. Bu arada seçim bürosunun önünde açıklama yapıldığı sırada Urla girişinde bekleyen kitle ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polis kitleye tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Yine Çeşme'den Urla'ya doğru gelen bir arabada yer alan HDP üyesi 7 kişi gözaltına alındıktan sonra tekrar serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Urla'da olağanüstü hal dönemlerini andıran polis kontrolü ise sürüyor. Her caddesi abluka altında olan Urla'da seçim bürosunun önünde de Urla girişinde de bekleyen binlerce kişi ilçeden ayrıldı. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Deniz Gezmiş hep 25 yaşında

SONRAKİ HABER

Niğde’de evlilik yaşı 12’ye kadar düşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...