14 Haziran 2011 07:02

DSP’de istifalar başladı

12 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 0,25 ile hezimete uğrayan DSP’de istifalar başladı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan görevinden istifa etti. Genel Başkan Masum Türker’i ‘ilkesizlikle’ suçlayan Gürkan, olağanüstü kurultay çağrısında bulundu.Gürkan, Türker’e yazd

DSP’de istifalar başladı
Paylaş

12 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 0,25 ile hezimete uğrayan DSP’de istifalar başladı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan görevinden istifa etti. Genel Başkan Masum Türker’i ‘ilkesizlikle’ suçlayan Gürkan, olağanüstü kurultay çağrısında bulundu.

Gürkan, Türker’e yazdığı istifa mektubunda Haziran 2011 Genel Seçim sonuçlarının Türkiye için sevindirici olmadığını belirterek, parti için ise kabul edilebilir olmaktan uzak olduğunu ifade etti. “DSP seçimlerin en başarısız partilerindendir” diyen Gürkan, bu sonucun “adaletsiz yüzde 10 barajı, ilgisiz medya, ‘oylar bölünmesin’ kampanyası” gibi mazeretlerle geçiştirilemeyeceğini dile getirdi.

Türker’i işaret ederek, “12 Eylül 2010 Anayasa referandumu öncesinden başlayarak sizi ısrarla uyardık” diyen Gürkan şöyle devam etti: “Türkiye’nin tepeden tırnağa dönüştürüldüğünü, bu koşullarda Türkiye’nin DSP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu anlatmaya çalıştık. DSP’nin, Atatürk’ün yolundan saptırılmış aydınlanma devrimini tamamlamak ve Bülent Ecevit’in yarıda bıraktırılmış ezilenlerin ak günler yürüyüşünü yeniden başlatmakla görevli ve ödevli olduğunu vurguladık. Oralı olmadınız. DSP’nin görev ve ödevlerini seçim bildirgesine lütfen girmiş bir cümle olarak geçiştirdiniz. Halkla buluşmayı otobüsün içinden boşluğa el sallamakla özdeşleştiren bir sözde seçim kampanyası yürüttünüz. Televizyonlarda, ilan tahtalarında ve diğer bütün tanıtım araçlarında kendinizi oy pusulalarındaki kimliğimiz ak güvercinin dahi önünde tuttunuz. Ötesinde, kurucumuz ve kuramcımız Bülent Ecevit’in, deyim yerindeyse adının anılmasına dahi fırsat vermediniz.”

DSP’nin olağanüstü kurultay sürecinin derhal başlatılması ve Parti Meclisi’nin en geç on gün içinde toplanarak bu kararı almasının kaçınılmaz olduğunu belirten Gürkan, “Bu vesileyle, böylesi bir başarısızlık karşısında istifanın erdem olduğu inancımla DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrıldığımı da bilginize sunarım” dedi.

Gürkan’ın yanısıra DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit’in de görevinden istifa ettiği öğrenildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Baykal: Kendini kandırma!

SONRAKİ HABER

Meclis yeni vekillerini bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...