27 Şubat 2014 11:24

Genelkurmay'dan 'Abiler askeri liselere giriş sorularını dağıttı' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Askerî Liselere Giriş Sınavlarına ait soruların sınav öncesi öğrencilere verildiği iddialarına yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Genelkurmay\'dan \'Abiler askeri liselere giriş sorularını dağıttı\' açıklaması
Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Askerî Liselere Giriş Sınavlarına ait soruların sınav öncesi öğrencilere verildiği iddialarına yazılı açıklama ile yanıt verdi. Askerî okulların tamamına yönelik olarak sınavların ÖSYM tarafından merkezi olarak yapıldığını belirten Genelkurmay, ÖSYM’nin sınav sonuçlarını değerlendirdiğini, açıkladığını, kazananların listesini gönderdiğini ve bu safhadan itibaren TSK’nın devreye girerek mülakat ve spor testinin uyguladığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, bazı basın yayın organlarında “Abiler Askeri Liselere Giriş Sorularını Dağıttı” ve “Askeri Casusluk” başlıklı haberlerde Askerî Liselere Giriş Sınavlarına ait soruların sınav öncesi öğrencilere verildiği iddialarına yer verildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı ile ÖSYM arasında 2002 tarihinden itibaren her yıl yapılan protokol gereği; askerî okulların tamamına yönelik olarak sınavların ÖSYM tarafından merkezi olarak yapıldığının altı çizilen açıklamada, şöyle denildi:
“Genelkurmay Başkanlığı bu sürece yönelik olarak, soruların hazırlanmasına, soruların içeriğine, soru kitapçıklarının basılmasına ve imtihan günü sınavların yapılmasına müdahil olmamaktadır.
ÖSYM tarafından değerlendirilen sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklanmakta, kazananların listesi (asil ve yedek liste olarak) gönderilmekte ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu safhadan itibaren devreye girerek kazanan kişilere mülakat ve spor testi uygulamaktadır.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay\'dan \'kripto\' açıklaması

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu: Cumhurbaşkanı siyasi geleceğini düşünüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...