14 Haziran 2011 07:01

Baykal: Kendini kandırma!

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin aldığı oy oranını beğenmeyen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu.CHP'nin eski Genel Başkanı Baykal, Posta gazetesinden Candaş Tolga Işık’a seçim sonuçlarını değerlendirdi.Kılıçdaroğlu'na “kendini kandırma”

Baykal: Kendini kandırma!
Paylaş

CHP'nin eski Genel Başkanı Baykal, Posta gazetesinden Candaş Tolga Işık’a seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'na “kendini kandırma” sözleriyle seslenen Baykal, sonuçları şöyle yorumladı: “Ortada CHP adına bir başarı yok. Benim genel başkanlığım döneminde yapılan son ankette CHP'nin oyu yüzde 29’du. Şimdi ise yüzde 26’ya indik. Biz oy kaybettik, AKP oyunu arttırdı. Sorunu çözmek istiyorsak önce hastalığı doğru teşhis etmeliyiz. Başarılıyız deyip kendi kendini kandırmak büyük hatadır. Ortada bir başarı yok.”

Baykal, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yakın kurmayları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yenişafak gazetesinin haberine göre Baykal, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki isimleri ise eleştiri bombardımanına tuttu.
“Örgüte 1 kuruş para vermediler. Ellerini kollarını bağladılar, çalıştırmadılar. Seçim kampanyası döneminde seçmene hiçbir mesaj verilmedi. 'Çık televizyona tartışalım' denildi. Eldeki birkaç proje de iyi anlatılamadı. Genel başkan tek adam şovuyla kampanyayı götürdü. Adaylar medyanın yönlendirmesiyle belirlendi. Hiçbiri doğru düzgün çalışmadı. Bizim zamanımızda oylarımız yüzde 28 olarak görülüyordu. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın, seçimden hüsranla çıktık.”
Bu arada, 12 Haziran seçimlerinde Baykal’ın CHP’nin 1. sıra Milletvekili adayı olduğu Antalya’da, AKP birinci parti olmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'KCK davası' tutukluları mazbatalarını aldı

SONRAKİ HABER

DSP’de istifalar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...