26 Şubat 2014 20:02

Mecliste 'ses kaydı' tartışması: Masaların altına girmeniz lazım

Meclis Genel Kurulu’nda, AKP ve CHP'li vekiller arasında Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı tartışması yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu AKP'li vekillere, “Sizin burada bu masaların altına girmeniz lazım” dedi.

Mecliste \'ses kaydı\' tartışması: Masaların altına girmeniz lazım
Paylaş

Meclis Genel Kurulu’nda, AKP ve CHP'li vekiller arasında Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı tartışması yaşandı.

Meclis Genel Kurulu’nda CHP’nin “yolsuzluk ve rüşvet” olaylarının araştırılmasına ilişkin verdiği grup önerisi kabul edilmedi.

CHP’nin grup önerisi üzerinde AKP ve CHP milletvekilleri arasında Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı tartışması çıktı.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, “Gelin, 17 Aralık’tan bu yana Türkiye'de konuşulan, bakanların çocuklarından Başbakan’a kadar uzanan bu iddialarla ilgili bir araştırma komisyonu kuralım” dedi.

Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına değinen Ören, “Yani Türk Silahlı Kuvvetlerinde bu kadar haksızlıklar yaşanırken, bu kadar iddialar ortalıkta dolaşırken Adalet ve Kalkınma Partisi bu hassasiyeti göstermedi de şimdi ‘Oğlum, evdeki paralar ne oldu?​’, ‘Babacığım, hangi paraları soruyorsun?​’" diyerek konuşmasını sürdürdü.
AKP Isparta Milletvekili Recep Özel de, “Yalan onlar. Montaj olduğu söyleniyor, hala onun üzerine siyaset yapıyorsunuz bir de” diyerek yerinden konuştu.

Ören de, “Bir tarafta iddia; Bu halkın emeğini ve alın terini çalan Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan iddiası. Bir tarafta da Kemal Kılıçdaroğlu ve Kerem Kılıçdaroğlu… Kerem Kılıçdaroğlu da çalıyor ama o bateri çalıyor arkadaşlar” diye konuştu.  Özel de, “Ne kadar komiksin! Bunun altında ezileceksiniz Sayın Hasan Ören, bunun altında ezileceksiniz, ezileceksiniz” diye konuştu.

'AHLAKSIZCA MONTAJLANMIŞ, TAMAMEN GERÇEK DIŞI BİR SES KAYDIDIR'

AKP Ankara Milletvekili Fatih Şahin de, “Bu ittifakın son müsameresi geçtiğimiz günlerde ahlaksızca montajlanmış, tamamen gerçek dışı bir ses kaydıdır. Başbakanımız ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen bu konuşma kaydının ucuz ve ilk dinlemede dahi anlaşılabilecek basitlikte bir montaj olduğu aşikardır, tartışmasızdır. Bu konuşma kaydı kendi içerisinde çelişkilerle doludur. Konuşmaların geçtiği tarihin, konuşmaların geçtiği saatlerin Sayın Başbakanımızın o tarihteki çalışma programıyla hiç de örtüşmediği çok net bir şekilde, verilerle rasyonel bir şeklide ispatlanmış, ortaya konmuştur. Belli ki gündem değiştirmek amacıyla bu kaset, alelacele bir yerlerde, bir masa başında, bir stüdyoda üretilmiştir. Ara rejim sevdalarınızın depreştiğinin farkındayız. 'Acaba bir karambol oluşur, acaba bir kaos oluşur, kaotik ortam oluşur da bize de bir koltuk düşer mi?' sevdasıyla bu açıklamaların da üzerine Hükûmetin meşruiyetini kaybettiğini ifade etme durumuna, çukuruna düşmüş bulunmaktasınız. İşte, sizin demokratlığınız budur, işte sizin vatanperverliğiniz budur” dedi.

'O SÖZÜNÜ ETTİĞİNİZ ÇUKURA SİZ DÜŞTÜNÜZ'

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, “Biraz önce bir çukura düşmekten bahsediyordunuz, o sözünü ettiğiniz çukura siz düştünüz Sayın Başbakan zaten o çukurda, çıkmak için çabalıyor. Çıkmasını arzu ederim ama çıkmasını mümkün görmüyorum” diye konuştu.
Ören de, “Peki, siz bu paralel devlet dediğiniz, siz bu cemaat dediğiniz, siz bu örgütle iç içe değil miydiniz? O söylediğiniz cemaat şimdi örgüt mü oldu?​” diye sordu.

'ÇAKMA KASET'

AKP  İstanbul Milletvili Metin Külünk de, “Devleti teslim almak istiyorlar. Siz de bu oyunun parçasısınız. Sayın Başbakanımızla ilgili yayınlanan kasette açık açık söylüyorum çakma ve beceriksiz bir kaset. Çakma olduğu her halinden belli olan bir kaset. Kasetin arkasına düştünüz. Elinizde patlayacak, patladı da. Ne kaset üzerinden iktidar devşirmeye çalışın ne de 17 Aralık darbe girişiminin arkasında durarak bir iktidar devşirmeye çalışın. Sokağa tahrik ediyorsunuz. Ukrayna çağrıştırıyorsunuz. Altında kalacaksınız, altında. Ukrayna rüyalarınız boşa çıkacak. Aç tavuk kendini darı ambarında görür, boşuna uğraşıyorsunuz. Bizle hesaplaşacaksınız, hodri meydan diyoruz, aha sandık, gelirsiniz sandığa. Paralel örgütten iktidar umuyorsunuz” diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, “Kimse Türkiye’nin Ukrayna olmasını istemiyor ama sizin içinizden birileri Marcos olma yolunda. Marcoslara destek vermeyin. Bir gün sokağa çıkamayacaksınız korkarım” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan, muhalefetin eleştirilerine “Biz kasetle gelmedik, kasetle gitmeyeceğiz. Biz kasetle sevmedik genel başkanımızı, kasetle nefret etmeyeceğiz. Sonuna kadar çatlasanız da patlasanız da arkasındayız” diyerek yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, “Sizin burada bu masaların altına girmeniz lazım” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçaoğlu da, “Cemaatle geldiniz, cemaatle birlikteydiniz ama cemaat bugün tu, kaka oldu. Ancak 11 yıl sonra mı anladınız. Madem paralel yapılanma var, versenize mahkemeye, çıkarın şunları” dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kırım\'da Rus-Tatar gerginliği: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Kürdistan\'da çocuk olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...