26 Şubat 2014 18:01

YPG, tüm askeri operasyonlarını durdurdu

Rojava'da faaliyet gösteren Halk Savunma Birlikleri (YPG), Cizîre, Kobani ve Efrin kantonları ile Kürtlerin yaşadığı Halep ve Rakka'daki askeri eylemler ve operasyonlarını durdurduklarını açıkladı. YPG Genel Komutanlığı, meşru savunma temelinde hareket edeceklerini, saldırı olması halinde karşılık vereceklerini duyurdu.

YPG, tüm askeri operasyonlarını durdurdu
Paylaş

Rojava'da faaliyet gösteren Halk Savunma Birlikleri (YPG), Cizîre, Kobani ve Efrin kantonları ile Kürtlerin yaşadığı Halep ve Rakka'daki askeri eylemler ve operasyonlarını durdurduklarını açıkladı.

ANF'nin haberine göre yazılı bir açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, meşru savunma temelinde hareket edeceklerini, saldırı olması halinde karşılık vereceklerini duyurdu.  

YPG açıklamasında,  "6 Temmuz 2013'ten bugüne kadar IŞİD (Irak-Şam İslam Devleti), el Nusra Cephesi, Ahrar el-Şam ve farklı isimler altındaki grupların, istikrarlı bölgelerimiz üzerindeki şiddetli saldırıları durmadı. YPG olarak tüm çabamız yabancı güçlerin bölgemize yönelik  saldırılarına karşı  meşru savunma çerçevesinde oldu. Bu savunma sırasında yüzlerce kadın ve erkek özgürlük ve onur için, halkı ve topraklarının korunması için şehit düştüler" dedi.

En son Til Berek'te çetelere karşı bir operasyon yürüttüklerini belirten YPG, tüm çabalarına rağmen çeteler saldırılarına son vermediği için bölgeden bunların temizlendiğini kaydetti.

YPG  21 Şubat günü başlayan 'Til Berek’i özgürleştirme' operasyonunda, bu antik belde ile  17 köyü kurtarmıştı.  Operasyonda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve bunlarla birlikte hareket eden gruplara mensup 50 kişinin öldüğü, 42 kişinin de sağ yakalandığını belirtilmişti. YPG, Cizîre Kantonu'nun Irak'a olan sınır bölgelerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), El Nusra Cephesi ve Ahrar El Şam'a yönelik olarak 15-16 Şubat gecesi başlattığı operasyonlar sırasında Cezaa beldesi ve çevresindeki 11 köyün kurtarıldığını açıklamıştı.

YPG, "Til Berek ve çevresinin çetelerden kurtarılması ardından çeteler dün sabah (25 Şubat) Til Berek'i geri almak için tüm güçleri ile birliklerimize saldırdı. Ancak karşılık verilmesi sonucu bu saldırı sonuçsuz kaldı" dedi.

Grupların bu son saldırıda yenilgiye uğrayarak geri çekilmesinden sonra bazı basın organları ve şovenist çevrelerin bölgede mezhep ve etnik çatışma çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken YPG,  Kürt ve Arap halklarının kardeşliğine karşı YPG'yi karalama faaliyetlerinin yapıldığını belirterek, "Bu iddialar gerçeklikten uzak olduğu gibi, ahlak dışı, basın ilkelerine aykırı ve acizliktir" diye belirtti.

YPG, "Gerçeği kamuoyuna göstermek için demokratik özerk yönetim üyelerinin inisiyatifinde siyasetçiler, Arap toplumunun önde gelenleri ve basın mensuplarından oluşan bir heyetin YPG güçlerinin yardımı ile bölgeyi ziyaret ettiler" diye ekledi.

Halk Savunma Birlikleri, "Demokratik özerk yönetim ve Cizîre Kantonu Savunma Bakanlığı'nın perspektifleri doğrultusunda, biz YPG olarak Cizîre, Kobani ve Efrin kantonları ile Kürtlerin yaşadığı Halep ve Rakka bölgelerinde askeri eylem ve operasyonlarımızı durduruyoruz. Meşru savunma temelinde pozisyonumuzu koruyacağız ve eğer saldırı olursa, cevap meşru hakkımızı kullanarak cevap vereceğiz" dedi.

Ortak yaşamın korunması gerektiğinin altını çizen YPG, şöyle nokta koydu:  "Bir kez daha, Cizîre, Kobani ve Efrin kantonlarının tüm bileşenleri arasında toplumsal ilişkiler, kardeşlik ve ortak yaşamını geliştirilmesine duyulan ihtiyaca vurgu yapmak istiyoruz. Bölgeye karşı saldırıda bulunan tüm güçlere karşı meşru savunma gücü olarak canlı kalkan olarak duracağız." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

8 Mart hazırlıkları başladı

SONRAKİ HABER

‘Hükümet istifa, barajsız genel seçim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...