26 Şubat 2014 16:53

Standart Profil Genel Müdürüne taciz protestosu

Petrol-İş Sendikası, 290 gündür sendikalaşma mücadelesi veren Standart Profil işçileri ile birlikte fabrika önünde yaptığı açıklamayla, sendika üyesi kadın işçilere taciz mesajları gönderen fabrika Genel Müdürü Sebahattin Karabulut’u protesto etti.

Standart Profil Genel Müdürüne taciz protestosu
Paylaş

Petrol-İş Sendikası, 290 gündür sendikalaşma mücadelesi veren Standart Profil işçileri ile birlikte fabrika önünde yaptığı açıklamayla, sendika üyesi kadın işçilere taciz mesajları gönderen fabrika Genel Müdürü Sebahattin Karabulut’u protesto etti. Eyleme Petrol-İş Aliağa ve İzmir Şubelerine üye 150 dolayında işçi ile Türk-İş’e bağlı sendikaların İzmir Şube Başkanları, Manisa’dan işçi ve emekçiler ile sendikacılardan oluşan 200 dolayında kişi katıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kadın işçilerin “Evde işte sokakta tacize son”, “Tacize hayır sendika haktır”, “Kadınız sendikalıyız tacize isyandayız” yazılı dövizler taşıdığı eylemde konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Gebze’den sonra Manisa Standart Profil’de de toplu sözleşme imzalamaya kararlı olduklarını belirtti. Manisa’da işçilere yönelik baskının ciddi boyutta olduğunu belirten Öztaşkın, fabrikanın Genel Müdürü Sebahattin Karabulut’un, gerek kendisi, gerekse yönlendirdiği kişiler aracılığıyla direnişte olan kadın üyelere cinsel içerikli taciz mesajları gönderdiğini söyledi. Karabulut’un cinsel tacizde bulunduğunun ses kayıtları ve kamera görüntüleriyle kanıtlandığını, savcılığın soruşturma başlattığını bildiren Öztaşkın, “Petrol-İş, kadına yönelik şiddet, cinsel taciz ve mobbing konularında mücadele deneyimi olan bir sendikadır. Herkes bilmelidir ki, bu işin peşini bırakmayacağız. Kadın üyelerimize yönelik bu iğrenç saldırıyı uluslararası boyuta taşıyacağız” dedi.

HER ŞEYE RAĞMEN SENDİKA!

Karabulut’un taciz mesajları gönderdiği İşçi Ayşen Tufan, Standart Profil Yönetim Kurulunun işçilere baskıda geldiği noktaya işaret ederek, şunları söyledi: “11 ülkede faaliyet gösteren bir firmanın Genel Müdürü bu iğrençliği yapacak kadar alçaldı. Ben anneyim, 2 çocuğum var. Hiçbir kadın bu yaşadıklarımı hak etmez. Her şeye rağmen inat ettik, sendikamızı bu fabrikaya halaylarla sokacağız.”

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hasan Hüseyin Karakoç da “İşçilerin tek istedikleri çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sendikalı olmak. Bu istekleri görmezden gelen yönetici, işçileri taciz ve mobbinglerle yıldırmaya çalışmıştır. Açıktır ki bu işyerinde huzur kalmamıştır” dedi.

Standart Profil direnişinin Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne örnek olduğunu söyleyen Karakoç, “Direnen Standart Profil işçileri Manisa için emsaldir. Bu mücadelede yanınızdayız, kuşkunuz olmasın ki toplu iş sözleşmenizi genel başkanınız gururla imzalayacak” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP seçim bürosuna saldırı girişimi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır stadı için direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...