26 Şubat 2014 11:44

KCK ve Lice savcıları görevden alındı

'KCK' adı altında Kürt siyasetçilere yönelik soruşturmayı yürüten savcı Levent Kaya ve Lice'nin yakılması, Güçlükonak'ta 11 korucunun yakılarak öldürülmesi, Musa Anter'in katledilmesi ve Kulp'ta 11 köylünün katledilmesiyle ilgili iddianame hazırlayan savcı Osman Coşkun görevinden alındı.

KCK ve Lice savcıları görevden alındı
Paylaş

"KCK" adı altında Kürt siyasetçilere yönelik soruşturmayı yürüten savcı Levent Kaya ve Lice'nin yakılması, Güçlükonak'ta 11 korucunun yakılarak öldürülmesi, Musa Anter'in katledilmesi ve Kulp'ta 11 köylünün katledilmesiyle ilgili iddianame hazırlayan savcı Osman Coşkun görevinden alındı.

Diyarbakır'da kritik davaların soruşturmalarını yürüten TMK 10'uncu madde ile görevli savcılar Osman Coşkun ile Levent Kaya görevden alındı. Savcı Levent Kaya, "KCK" adı altında Kürt siyasetçilere yönelik soruşturmayı yürütüyordu. Osman Coşkun ise Lice'nin yakılması, Musa Anter'in katledilmesi, Kulp'ta 11 köylünün gözaltına alınıp kaybedilmesi, Mardin Jandarma Alay Komutanı Rıdvan Özden'in öldürülmesi, Güçlükonak'ta 10 korucunun öldürüldüğü soruşturma ve JİTEM davası gibi çok sayıda soruşturmayı yürütmüştü. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bilal Erdoğan neden kriptolu telefon kullanıyor?

SONRAKİ HABER

\'İspanya\'nın Gitarı\' Lucia, kalp krizi sonucu öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...