26 Şubat 2014 10:23

Kara Panter üyesi Maroon 22 yıl sonra hücreden çıktı

Kara Panterler üyesi Russel Shoatz 'Maroon' kesintisiz 22 yıldır tutulduğu tek kişilik hücreden çıkarılarak Pennsylvania'daki Devlet Hapishanesi'nin diğer tutuklular için yapılan bölümüne geçirildi. Son dokuz ay içerisinde Pennsylvania'da üç cezaevi dolaştırılan Maroon cezaevlerinde 31. yılını geride bıraktı.

Kara Panter üyesi Maroon 22 yıl sonra hücreden çıktı
Paylaş

Kara Panterler üyesi Russel Shoatz "Maroon" kesintisiz 22 yıldır tutulduğu tek kişilik hücreden çıkarılarak Pennsylvania'daki Devlet Hapishanesi'nin diğer tutuklular için yapılan bölümüne geçirildi. Maroon'un oğlu ise yaptığı açıklamada adaletsizliğe karşı örgütlenen insanların gücü sayesinde nihayet babasının tek kişilik hücreden çıkarıldığını ve bu nedenle çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Russel Shoatz "Maroon" geçtiğimiz Ağustosta ayında 70 yaşını ve tek kişilik hücrede 22 yılını doldurdu. Son dokuz ay içerisinde Pennsylvania'da üç cezaevi dolaştırılan Maroon cezaevlerinde ise 31. yılını geride bıraktı. Irkçılığa Karşı Hukuk Merkezi tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında Maroon adına mahkemeye yapılan cezaevinin 22 yıldır Maroon'un her tür hakkını engellediği şikayeti üzerine karar veren mahkeme Maroon'un diğer mahkumlarla aynı yerde kalmasına karar verdi. Duruşmalar sırasında düzenlenen kampanyalarla Maroon'asağlanan ABD kamuoyunun desteğinin de mahkemenin kararında etkili olduğu ifade edildi.

Maroon'un avukatı ve Irkçılığa Karşı Hukuk Merkezi Yöneticisi BretGrote kararın alınmasından sonra görüştüğü müvekkilinin duygularını kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını, bunun tüm örgütlü kesimin başarısı olduğunu söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İtalya\'nın yeni başbakanı, Mussoli\'nin rekorunu kırdı

SONRAKİ HABER

\'AİHM, Uğur Kaymaz\'ın katledildiğini teyit etti\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa