26 Şubat 2014 06:00

TT Arena’da aslan kesilir mi?

Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray bu akşam, Türk Telekom Arena’da İngiliz temsilcisi Chelsea’yi konuk ediyor.

TT Arena’da  aslan kesilir mi?
Paylaş

Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray bu akşam, Türk Telekom Arena’da İngiliz temsilcisi Chelsea’yi konuk ediyor.

İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo’nun yöneteceği karşılaşma saat 21.45’te başlayacak. İki takım arasında Avrupa kupalarında bugüne dek yapılan iki maçı da 5-0 ve 1-0’lık sonuçlarla Chelsea kazanmayı başardı.
Geçtiğimiz yıl son 8’e yükselmeyi başaran sarı kırmızılıların bu yıl da ilk hedefi Chelsea’yi geçerek çeyrek finale kalmak.

CHELSEA FORMDA
Kuralar çekildiğinde Galatasaraylıların “nispeten iyi” şeklinde yorumladığı takımların başında geliyordu Chelsea. Genç oyuncular, takımın henüz oturmamış olması ve  golcü sorunu sarı kırmızılı taraftarları kura sonrasında mutlu etmişti. Ne var ki her Mourinho takımında olduğu gibi 10. haftadan itibaren vites yükselten Chelsea, 12 haftadır içerde ve dışarda mağlup olmuyor.

Jose Mourinho’nun gözdesi olmayı başaran Eden Hazard, takımın en etkili silahlarından. 27 maçta 12 gol atmayı başaran Hazard’ın oyun içindeki en büyük destekçisi ise genç yetenek Oscar.

GALATASARAYEVİNDE GÜZEL

Spor Toto Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde evinde oynadığı maçlarda üstün bir performans gösteren bu akşam alacağı sonuçla İngiltere deplasmanına avantajlı bir skorla gitmek istiyor.

Eski takımına karşı sahaya çıkacak olan Didier Drogba, Roberto Mancini’nin en büyük kozlarından biri olarak göze çarpsa da son dönemlerdeki performans düşüklüğü, taraftarı tedirgin ediyor. Chelsea’de lakabı ‘Kral Drogba’ olan Fildişi Sahilli golcünün aksine, her geçen gün vites arttıran ve Galatasaray’ın tur atlamasını sağlayan golü kaydeden Wesley Sneijder, tecrübesi ve becerisiyle bugün de en güvenilen ayaklardan biri olacak.

MANİCİNİ’NİN ŞANSI TUTMUYOR

Galatasaray’ın İtalyan teknik adamı Roberto Mancini, kariyeri boyunca Jose Mourinho’nun takımlarına karşı oynadığı dört maçı da kazanamadı.Geçen sezon Şampiyonlar Ligi D grubu mücadelelerinde Real Madrid ve Manchester City’nin başında karşı karşıya gelen ikilinin Santiago Bernabeu’da oynanan mücadelelerinde 3-2’lik skorla gülen taraf Jose Mourinho olmuş, Etihad’ta oynanan ikinci maç ise Karim Benzema ve Sergio Aguero’nun karşılıklı golleriyle 1-1 sona ermişti.
 

ÖNCEKİ HABER

Ses kaydı dış basında

SONRAKİ HABER

Elektronun kütlesi kesin şekilde ölçüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa