26 Şubat 2014 06:00

Ses kaydı dış basında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi dış basında da yer buldu.

Ses kaydı dış basında
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi dış basında da yer buldu.
Türkiye’deki tapeler skandalı, yabancı medyada ilginç yorumlara yol açtı. İngiliz gazetesi Financial Times Türkiye Muhabiri Daniel Dombey, Türkiye’de her gün önemli şahsiyetlerin tapelerinin ortaya çıktığını anlatarak girdiği yorumunda “İki buçuk yıl önce İstanbul’a geldiğimde temas kurduğum bazı kişiler, bu tür konuşmaların dinlendiği korkusuyla telefonda açık biçimde konuşmaya isteksizdi” dedikten sonra şöyle devam ediyor: “Kaygılarının temelsiz, komplo görmeye hazır bir siyasi kültürün ürünü olduğunu söylemek hoş olurdu. Meğer ki bu korkular, son derece haklı idi.”

SİS BENZETMESİ
FT, on yılı aşkın bir süre ülkeyi yöneten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “şantaj” amacıyla herkesin dinlendiğini söylediğini anlattığı yorumda bazı tapeler konusunda bilgi verdikten sonra pazartesi günü 7 bin kişinin dinlendiği haberlerinin çıktığına dikkat çekiyor.
Polisin geçen hafta sonunda Taksim Meydanı’na yakınlarında göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandığını ancak artık aylarca devam eden bu çatışmaların hiç kimse için sürpriz oluşturmadığını kaydeden gazete, hükümetin geçen hafta yüzlerce polisi görevden aldığını belirtikten sonra “Bu, Türkiye’nin fazla sık sık sunduğu tablodur yani bir hukuk ülkesinden çok siyasi bağlılıkların ulusal hayatının adeta her köşesine girdiği bir ülke” sözlerini kullanıyor. FT, yoruma son verirken de İstanbul’da geçen hafta hayatı felç eden yoğun sise gönderme yaparak “Türk siyasetinin durumuna, çok yerinde bir atıf gibi idi. Bazen girilmesi imkansız bir pustan etkilendiği gibi görünüyor ama fırtına bulutları birikirken bile şaşırtıcı bir görünebilirlik olduğu anlar da oluyor” diye yazıyor.

Liveleak sitesinde konuşmaların dökümü İngilizce çevirileriyle verdi.
Reuters: Başbakanlık Erdoğan kayıtlarının sahte olduğunu belirtti.
AFP: Başbakanlık ofisi sızdırılan kayıtların sahte olduğunu ifade etti.
ABC News: Türk Başbakanlık Ofisi yolsuzluk kasetlerini yalanladı.
Telegraph: Türkiye Başbakanı, giderek büyüyen dinleme skandalı sırasında yayımlanan suçlayıcı ses kayıtlarının sahte olduğunu söyledi.
Times: Erdoğan’ın sızdırılan ses kayıtları yüzünden istifa etmesi için çağrılar var. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bisahne’de Düğün var

SONRAKİ HABER

TT Arena’da aslan kesilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...